Er is ondertussen al ontzettend veel gezegd en geschreven over The Last Guardian. De game van Team ICO werd op de E3 in 2009 aangekondigd als PlayStation 3 exclusive en dat is dus al meer dan vijf jaar geleden. Daarna kreeg de game te maken met vervelende zaken als uitstel en medewerkers die de ontwikkelaar hebben verlaten. Ook zijn er talloze geruchten geweest dat The Last Guardian geannuleerd zou zijn en zo gaat de hele soap rondom de game maar door.

Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, heeft ons nu nogmaals gerustgesteld door te vertellen dat er nog steeds gewerkt wordt aan The Last Guardian. Dit vertelde hij in een interview met Famitsu. Volgens Yoshida kan de ontwikkeling zelfs niet beter gaan en hij zei dat we nog zeker uit moeten kijken naar de game.

“Development couldn’t be better. That might be a bit of an exaggeration. We continue to work diligently on the game, so please look forward to it.”

Het is tot op heden nog steeds niet bekend of The Last Guardian nog steeds exclusief voor de PlayStation 3 is of dat dit ondertussen is veranderd. Met de uitspraken van Yoshida kunnen we er in ieder geval nog steeds op rekenen dat The Last Guardian ooit het levenslicht zal zien.