Far Cry 4 verschijnt in november en Ubisoft heeft nu meer uitgelegd over de grootte van de map van de game en hoe deze spelwereld is ingevuld met activiteiten. De wereld in Far Cry 4 is ongeveer even groot als die van zijn voorganger, maar over het algemeen is er veel meer te doen voor de speler dan in Far Cry 3.

De map van Far Cry 3 was zelf al niet klein te noemen, maar we kunnen dit jaar dus een game verwachten met een wereld die vergelijkbaar is qua grootte, maar waarin veel meer te doen is. Dit vertelde Vincent Ouellette, senior level designer van Far Cry 4, in een interview met IGN. Er zijn bijvoorbeeld meer activiteiten en bewoners, waardoor de wereld van de game veel levendiger wordt dan die van Far Cry 3.

Daarnaast, zo legt Ouellette uit, bevat Far Cry 4 nog zogeheten Himalaya missies, de Arena modus (bekijk de trailer hiervan) en Shangri-La missies. Ook moeten we niet vergeten dat er bijvoorbeeld allemaal dieren rondlopen waar je op kan jagen. Over het algemeen biedt de spelwereld van Far Cry 4 dus veel meer aan de speler en hoeven we ons dus nooit te vervelen.

“The main world is roughly the same size as Far Cry 3 but it’s a lot more dense in terms of how many activities, points of interest and civilians there are. On top of that we also have the arena, which you can play indefinitely, and we got the Himalaya missions on top of the mountains, as well as Shangri-La which lets you explore the myths and legends of the beliefs held by the people in Kyrat. So taken all together, the general offering is much bigger.”