Het is de laatste maanden al redelijk vaak voorgekomen dat een multiplatformtitel op de PlayStation 4 op een hogere resolutie draaide dan op de Xbox One. Van Assassin’s Creed: Unity wisten we tot nu toe nog niks over de framerate en de resolutie, maar Ubisoft heeft tegenover VideoGamer aangegeven dat beide aspecten van de game op zowel de PlayStation 4 als de Xbox One gelijk zullen zijn.

Assassin’s Creed: Unity zal namelijk op beide consoles een framerate van 30 frames per seconde en een resolutie van 900p kennen. De reden hierachter is wel wat opvallend. Ubisoft heeft hier namelijk voor gekozen ‘om discussies te voorkomen’. Het is natuurlijk waar dat verschillende resoluties op de consoles voor dezelfde game voor aardig wat discussies hebben geleid. Het is echter wat ons betreft dan wel een beetje apart om de game dan maar op beide consoles hetzelfde te laten draaien, aangezien deze uitspraak wel lijkt te impliceren dat één van de twee consoles een hogere resolutie of framerate aankan.

We moeten hier overigens wel bij vermelden dat Assassin’s Creed IV: Black Flag op de PS4 en Xbox One ook lanceerde met een resolutie van 900p. Via een patch heeft Ubisoft er toen voor gezorgd dat de resolutie van de PlayStation 4 versie werd verhoogd naar 1080p. De ontwikkelaar heeft niet aangegeven of dit bij Assassin’s Creed: Unity ook het geval zal zijn.

Wij horen in ieder geval graag wat jullie van de keuze van Ubisoft vinden.