DLC Special: Watch_Dogs – Bad Blood – Watch_Dogs had als compleet pakket behoorlijk wat uren speelplezier te bieden, waarvan ongeveer de helft bestond uit het verhaal dat je met Aiden Pierce doorspeelde. Iedereen die het einde van Watch_Dogs heeft gezien, weet wat de status op dat moment is en die kunnen nu verder met de Bad Blood uitbreiding die recent voor de game is verschenen. Wij doken er in en lieten onze hackskills weer op Chicago en haar inwoners los.

Een jaar later…

Let op, deze alinea kan spoilers bevatten. Heb je Watch_Dogs nog niet uitgespeeld, scroll dan door naar het volgende kopje. Goed, Bad Blood speelt zich een jaar na de gebeurtenissen uit de gewone game af en in deze uitbreiding neem je de rol aan van T-Bone, ook wel bekend als Raymond Kenny. Hij heeft uiteindelijk Aiden Pierce geholpen, maar sinds het vertrek van Pierce uit Chicago, blijft hij alleen achter met als doel nog even één slag te slaan en dan ook te vertrekken. Alles verloopt op rolletjes ,totdat hij opeens een telefoontje krijgt van Tobias Frewer die zijn hulp nodig heeft.

Als snel escaleert de situatie waarbij T-Bone alsnog genoodzaakt is in Chicago te blijven om het op te nemen tegen een oude bekende binnen het hackers universum. Dat brengt een avontuur met zich mee dat goed is voor twee tot vier uur extra gameplay en het verhaal is best leuk vormgegeven. Met name omdat het prima aansluit op het verhaal van Watch_Dogs en de gebeurtenissen uit dat avontuur. Raymond Kenny is daarbij ook best wel een tof personage om mee te spelen, hij is in ieder geval interessanter dan Aiden Pierce, dus dat heeft de DLC in ieder geval mee.

Zijmissies… die kennen we nu wel

De speelduur van het verhaal zelf is met twee tot vier uur niet bepaald aan de lange kant, maar maak je geen zorgen, Bad Blood zelf bevat voldoende zijmissies om je zeker richting een uur of tien te vermaken. Er zijn drie facties in de stad die allemaal qua invloed en macht een beetje ingedampt moeten worden en in opdracht van een rechercheur bij de politie ga je de straten schoonvegen. Dat brengt een missie of zestig met zich mee waarbij je keer op keer andere doelstellingen moet volbrengen. Dat varieert uit het uitschakelen van sleutelfiguren, downloaden van bestanden en meer zaken.

Aanvankelijk is dat een leuke afwisseling, maar op een gegeven moment ken je het wel. Het vervalt hierdoor relatief snel in een repetitieve aangelegenheid waarbij je de missies afwerkt voor de trophies of een hogere reputatie. Het is in ieder geval een leuke manier om de speelduur op te rekken, maar we hebben het eigenlijk allemaal wel eens eerder gezien dus speciaal daarvoor hoef je het niet te doen. Wat wel een fors pluspunt aan dit geheel is, is dat je deze ‘Street Sweeper’ missies in coöp kan doen, wat het toch wat aangenamer maakt om door te spelen. Het levert je bovendien nog een leuke set aan nieuwe trophies op ook.

Spoorzoeken

Afsluitend bevat het Bad Blood pakket nog een kleine 30 voertuigmissies die ook allemaal gevarieerd zijn, maar na een stuk of tien van deze missies te hebben gespeeld heb je het wel gezien. Interessanter zijn de onderzoeken die je tussendoor kunt doen. Het is een soort spoorzoekertje waarbij elementen van de zijmissies uit de hoofdgame met elkaar gecombineerd worden; QR code scannen vanuit het juiste perspectief, hacken, lichamen zoeken en meer. Dat alles levert extra achtergrond informatie op en dat is best te moeite waard om door te spelen.

Radiografisch bestuurbaar autootje

Doordat je met T-Bone speelt moet er ook qua gameplay wat vernieuwing zijn en dat zien we terug in eigenlijk twee onderdelen. Zo zijn er hier en daar camera’s die uitgerust zijn met turrets wat een stuk handiger is in heftige gevechten. Ook heb je de beschikking over een radiografisch bestuurbaar autootje waarmee je vijanden kan bespioneren, uit kan schakelen met een taser, maar ook kun je dit ding uitrusten met een bom om zo vijanden snel kennis met het einde te laten maken. Een geinige toevoeging waar ook echt rekening mee is gehouden binnen de gameplay zodat het geen overbodige extra is.

Conclusie:

De Bad Blood uitbreiding voor Watch_Dogs is er een die goed is voor ruim tien uur gameplay. Dat is een erg net aantal, maar het bestaat wel tot op zekere hoogte uit een repetitieve oefening. Het is dan ook aan te raden om de Street Sweeper missies in coöp te spelen, want dat is een stuk leuker en gezelliger. Het verhaal van Raymond Kenny is in ieder geval prima geïntegreerd in het Watch_Dogs universum en T-Bone is daarbij ook een wat leuker personage dan Aiden Pierce. Het levert desondanks een wat dubbel gevoel op, de content steekt enerzijds goed in elkaar en is vermakelijk, maar anderzijds heb je na vijf uur alles wel gezien. Als je fan van Watch_Dogs bent dan is de content wel de moeite waard. Geen fan? Dan zal je niet zo heel veel missen.