Iedereen die vorig jaar Call of Duty: Ghosts voor de PS3 kocht kon de game tegen een aantrekkelijke prijs upgraden naar een PS4 versie. Een mooi systeem om de overstap naar de nieuwe generatie consoles aan te moedigen en om de consument tegemoet te komen, want twee keer dezelfde game voor de volle mep kopen is iets teveel van het goede.

Dit systeem zien we tegenwoordig nauwelijks nog terugkomen, maar Activision zal het dit jaar opnieuw doen, maar dan met Call of Duty: Advanced Warfare. Sterker nog, iedereen die de game koopt voor de PS3 krijgt de PS4 versie gratis dankzij Cross-buy. Wel betreft het hier enkel de digitale versie en dit is momenteel enkel voor Noord-Amerika aangekondigd.

Leuk detail, dit werkt ook andersom. Dus als je de PS4 versie digitaal hebt gekocht zul je gratis de PS3 versie kunnen downloaden. Het strekt zich overigens verder uit, want deze actie betreft ook de DLC en Season Pass. Verder zul je je in-game voortgang gratis kunnen meenemen naar het andere platform.

Deze aanbieding is geldig tot 31 maart 2015 en als Activision in Europa een soortgelijke actie zal houden laten we het weten.