http://www.psx-sense.nl/images/file/img_53a55ed40c362.jpg

FIFA 15 heeft inmiddels 5 miljoen sales wereldwijd weten te boeken, een hele nette prestatie, maar er valt iets op. Zo is de game ondanks de exclusieve deal tussen Microsoft en EA geen top presteerder op de Xbox One. In plaats daarvan verkoopt de game zelfs nog meer op de PS3 dan op de Xbox One. In het Verenigd Koninkrijk is de game waarschijnlijk het meeste verkocht, met meer dan 1 miljoen sales.

De meeste exemplaren zijn verkocht voor de PS4, die goed is voor 2.20 miljoen games en 1.25 miljoen op de PS3. De Xbox 360? Een magere 833.336 exemplaren en op de Xbox One nog erger, namelijk slechts 610.303. Deze cijfers zouden EA toch moeten benauwen en in doen zien dat de exclusieve deal beter terecht was gekomen bij Sony, of gewoon helemaal geen deal voor Ultimate Team DLC.

Andere versies van de game lopen wat achter qua sales, maar de PS Vita versie heeft alsnog 32.765 units verkocht tegenover een magere 30.953 op de PC en 20.799 op de WiiU. Waaruit blijkt dat de PS Vita het helemaal niet zo slecht doet met de FIFA-game van EA, zelfs nog beter dan op de PC.

Sony PlayStation zorgt dus voor een flink aantal sales met FIFA, de reden waarom men met Microsoft in de is boot gestapt buiten ongetwijfeld een som geld is ons dan ook een raadsel.