Het wilde maar niet lukken met Driveclub. De game verscheen afgelopen woensdag en sindsdien zijn er enorme problemen met spelers die verbinding willen maken met de servers. Daardoor kunnen de meeste spelers geen gebruik maken van de online functies van Driveclub.

Ontwikkelaar Evolution Studios is nog steeds druk bezig om de problemen te verhelpen en gisteren heeft Driveclub dan ook een nieuwe patch ontvangen. Het gaat hier om update 1.03 en deze moet er onder andere voor zorgen dat de servers minder belast worden. Verder verhelpt de patch nog enkele andere problemen, zoals je in de afbeelding boven dit bericht kan zien.

Game director Paul Rustchynsky liet verder nog het één en ander weten via Twitter. Hij meldde dat het ontwikkelteam 24 uur per dag aan het werk is om alle problemen op te lossen en dat er vooruitgang wordt geboekt. Volgens hem kunnen er nu steeds meer mensen online in Driveclub.

Daarnaast is het natuurlijk ook nog wachten op de gratis PS Plus editie van Driveclub en deze zal volgens Rustchynsky niet heel erg lang meer op zich laten wachten. Hij zegt dat de datum waarop we met deze versie aan de slag kunnen snel zal volgen.

Wij horen graag van jullie of er al veranderingen merkbaar zijn. Kunnen jullie al vaker met de servers verbinden of merken jullie weinig verschil? Wij hopen in ieder geval dat de hele situatie snel opgelost is.