Terwijl Ubisoft voor nog al wat ophef zorgde met de beslissing om Assassin’s Creed: Unity op een resolutie van 900p te laten draaien op zowel de PlayStation 4 als de Xbox One, zal dit bij Dragon Age: Inquisition absoluut niet het geval zijn. Ontwikkelaar BioWare heeft namelijk bekendgemaakt op welke resoluties hun aankomende game zal lopen op de PlayStation 4 en Xbox One. In dit geval is de PS4 licht in het voordeel.

Eerst ontstond er nog wat discussie, omdat tijdens een livestream werd gemeld dat ook Dragon Age: Inquisition op beide consoles van de nieuwste generatie een resolutie van 900p zou kennen. Dit bleek later niet te kloppen en via Twitter heeft BioWare daarna gemeld dat Dragon Age: Inquisition op de PlayStation 4 een resolutie heeft van 1080p, terwijl de Xbox One versie het moet doen 900p.

De ontwikkelaar meldt hierbij dat de huidige potentie van beide consoles maximaal is gebruikt en dat zou dan opnieuw een bevestiging zijn dat de hardware van de PlayStation 4 toch echt wat beter is dan die van de Xbox One.

Dit is overigens niet het enige nieuws rondom Dragon Age: Inquisition. In een gesprek met Polygon liet Cameron Lee van BioWare weten dat de singleplayer campagne 20 tot 40 uur zal gaan duren. Hier gaat het echter alleen om het verhaal en de bijbehorende missies. Wil je echt alles zien wat de game te bieden heeft, dan ben je volgens Cameron Lee maar liefst 150 tot 200 uren zoet met de game. Het mag duidelijk zijn dat Dragon Age: Inquisition een gigantische game gaat worden.

Dragon Age: Inquisition ligt vanaf 21 november in de winkels voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.