Een gamer genaamd ‘J-tight’ is gebanned van het PlayStation Network en dat zonder enige valide reden. De gebruiker in kwestie heeft een video gemaakt en op YouTube gezet waarin hij aandacht vraagt voor dit probleem. Volgens de gebruiker is hij onterecht gebanned en hij blijkt ook nog eens een behoorlijke hardcore-gamer te zijn die nu een hele hoop kwijt is.

Zijn trophies en PSN-ID is hij natuurlijk vanzelfsprekend kwijt bij een ban, maar ook zijn games zijn nu onbereikbaar. Hij heeft contact opgenomen met Sony en die meldt hem dat ze niks voor hem kunnen doen. Naar eigen zeggen zou hij slachtoffer zijn geweest van een hack die ervoor gezorgd heeft dat iemand anders toegang heeft verkregen tot zijn account, iets wat uiteraard goed mogelijk is, hij meldt immers ook iets over game-sharing.

Het is gek dat Sony hem niet kan helpen en dit is dan ook zijn enige manier om aandacht te vragen voor zijn probleem. Het zorgt ervoor dat men toch even goed nadenkt over het feit dat je al je digitale games kwijtraakt bij een ban. Het maakt niet uit hoeveel je gekocht hebt via het PlayStation Network aan PS4-games, alles is bij een ban opeens onbereikbaar. Ook al zou je cheaten, rare dingen doen met je account, games die je gekocht hebt zouden in principe gewoon bereikbaar moeten zijn, nietwaar?.