http://www.psx-sense.nl/images/file/img_543bc101902e5.jpg

Gran Turismo is een franchise die veel mensen een warm hart toe dragen en zelfs als favoriete franchise op de PlayStation-consoles beschouwen. In de tijd van Gran Turismo 4 stond de wereld op zijn kop en werden er een hele hoop ’10-en’ uitgedeeld. Op de PS3 waren de games Gran Turismo 5 en Gran Turismo 6 ook populair, maar het kon, heel eerlijk, niet tippen aan het succes van Gran Turismo 4. Ook de PSP-titel die daarvoor verscheen bleek niet zo goed en dus moet er wat veranderen.

Met de release van de PS4 is het niet ondenkbaar dat veel mensen een nieuwe Gran Turismo willen zien, deel 7, geheel ‘next-gen’. Hier wordt op het moment dan ook hard aan gewerkt door Polyphony Digital, maar zoals de geschiedenis ons doet leren; kan dit nog lang duren. Vandaag heeft Kazunori Yamauchi, de grote baas van Polyphony Digital en bedenker van de franchise, het één en ander naar buiten gebracht over deel 7.

Hij meldt dat het zijn doel is om in deel 7 te doen wat men niet kon doen in GT6, omdat hij hier natuurlijk restricties had met de hardware van de PS3. De game zal matchend zijn in de tijd waarin we leven als het uitkomt, dus 2015 of 2016 zegt Yamauchi.

Zoals we allemaal wel weten, staat Polyphony Digital bekend om niet zo secuur om te gaan met releasedata, maar met GT6 liepen ze toch behoorlijk op schema.

“For GT7, myself and my staff have a clear vision: to do everything we couldn’t do in GT6,”[…]”We want to make it very Gran Turismo. By that I mean it’s going to be a game that matches the very era that we live in, in 2015 or 2016.”

“Everything will be running naturally. PS3 was much, much more difficult. The high quality of data that we have being rendered on the PS4 I think is going to make an incredible difference.”

“The series has a reputation for delays. PS2 title Gran Turismo 4 was delayed by a year and a half before arriving in early 2005 while Gran Turismo 5 was announced in 2006 but didn’t actually arrive until late 2010, and that was after a string of delays.”