http://www.psx-sense.nl/images/file/img_543bd04c2b902.jpg

De PS4 wist in een enkele maand het verschil in de verkoopcijfers tussen de PS4 en Wii U enorm te vergroten. Op het moment van schrijven is de PS4 ongeveer 11,5 miljoen keer verkocht. In de maand september heeft de PS4, 11e maand sinds release, een behoorlijke voorsprong gekregen op de Wii U.

In de maand september heeft de PS4 namelijk het verschil in aantal verkopen vergroot met maar liefst 1.021.127 verkochte exemplaren tegenover de Wii U. Hiermee wordt het totale verschil tussen de Wii U en PS4 enorm, aangezien de Wii U nog maar 7.3 miljoen keer verkocht is sinds november 2012, wereldwijd. Hiermee komt het verschil op zo’n 4.3 miljoen meer verkopen voor de PS4 tegenover de Wii U.

Ook de PS4 laat de Xbox One nog altijd ver achter zich, op dit moment heeft de Xbox One namelijk 5.79 miljoen verkochte exemplaren, maar voor de tweede maand op een rij weet Microsoft wel meer Xbox One’s te verkopen dan Nintendo Wii U’s, wat een klein lichtpuntje is voor Microsoft.

Kijken we alleen naar het verschil tussen de PS4 en Xbox One, allebei tegelijkertijd gelaunched, dan is dit ook zo’n 5.7 miljoen consoles meer. De kerstperiode is het allerbelangrijkste en dit gaat bepalen welke console 2015 gaat beginnen als ‘allersterkste’. Weet Microsoft de ‘gap’ tussen de PS4 en Xbox One te verkleinen? Of weet Sony deze nog verder te vergroten?

We zitten uiteraard nog in een erg vroeg stadium waarin sales nog heel erg kunnen veranderen, kijk bijvoorbeeld naar de voorsprong die de Xbox 360 had tegenover de PS3, dit wist Sony ook weer recht te breien en uiteindelijk zijn ze nagenoeg ‘gelijk’ geëindigd qua verkoopaantallen.