Killzone: Mercenary is naar onze mening één van de beste of wellicht wel dé beste game op de PlayStation Vita. Op de handheld is het al een hele fijne shooter, maar binnenkort kun je hem ook op je televisie spelen. Op 14 november verschijnt hier namelijk PlayStation TV waardoor je games van de PS Vita via het apparaatje kunt afspelen.

Op het PlayStation Blog liet Matthew Porter van Guerrilla Cambridge weten dat de update 1.11 nu voor alle regio’s beschikbaar is. Deze zorgt ervoor dat de game speelbaar zal zijn met PlayStation TV. Ze hebben tevens een aantal aanpassingen gedaan op het vlak van gameplay, zodat de game naar behoren werkt. De mêlee aanval is hier een voorbeeld van wat normaal via het scherm gaat, maar nu moet je de analoge sticks van je controller in een bepaalde richting duwen.

Verder is in het multiplayer segment het nodige aangepast zodat de balans klopt tussen alle spelers. Ook is er nu een checkpoint save toegevoegd. Zo kun je dus tijdens een missie saven en later verdergaan. Eerst was dit niet mogelijk en moest je de hele missie opnieuw doen.