DLC Special: Zen Pinball 2 – South Park – Zen Studios blijft met enige regelmaat nieuwe tafels uitbrengen voor Zen Pinball 2 en na de recent verschenen The Walking Dead tafel, is het nu tijd voor twee nieuwe tafels. Deze twee tafels hebben als onderwerp South Park en daar kan je natuurlijk een hoop leuke dingen mee doen. Dat is iets waar Zen Studios absoluut raad mee weet en dat vertaalt zich naar twee toffe uitbreidingen voor de inmiddels welbekende pinball game.

Juiste vibe

Het uitbreidingspakket bevat de tafels ‘South Park’s Super-Sweet Pinball’ en ‘Butter’s Very Own Pinball Game’. Beide tafels zijn behoorlijk verschillend van elkaar, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is de kenmerkende South Park sfeer. Beide tafels zijn visueel zo ingericht dat het rechtstreeks uit de televisieserie lijkt te komen. Dat zien we terug in de visuele inrichting van de tafels die fel gekleurd zijn en ruimte bieden voor alle bekende personages uit de serie. Daarnaast kennen beide tafels natuurlijk de nodige geluidseffecten en uitspraken die door de juiste stemacteurs verzorgd zijn.

Als geheel zijn deze South Park tafels dus een mooi pakket van herkenning en dat zorgt direct voor een juiste vibe. Fans van South Park kunnen zich helemaal uitleven dus dat is een positief aspect dat deze tafels in ieder geval al mee hebben. Maar uiteindelijk gaat het om het spelen op deze tafels en hoe Zen Studios hier weer een eigen draai aan heeft gegeven wat betreft de minigames. Elke tafel kent zo zijn eigen specialiteiten en extra mogelijkheden waardoor je als speler extra gemotiveerd blijft om alles te ontdekken. Het is een kenmerk van de Zen Pinball game, waarbij de tafel altijd meer is dan alleen flipperen en dat ontbreekt vanzelfsprekend ook deze keer niet.

De twee tafels

De eerste tafel ‘South Park’s Super-Sweet Pinball’ draait om de hoofdrolspelers van South Park die los gaan in het stadje South Park. Hier zul je de nodige bekende personages tegenkomen en het is natuurlijk zaak om tijdens het flipperen bepaalde doelstellingen te volbrengen. Weet je dit te doen, dan open je een nieuw segment, waarin je een minigame moet zien te voltooien wat weer effect heeft op je punten. Deze minigames zijn zoals gewoonlijk weer erg gevarieerd en sluiten uitstekend aan op de algehele sfeer van South Park. Zorg dat je Kenny aanvalt met ratten, een aantal letters activeert, de deksel van de wc sluit, ufo’s wegschiet enzovoort.

Deze tafel is vooral erg gevarieerd en deze zit vol met allerlei banen waar je de bal heen kunt schieten. Daarnaast is de tafel ook vrij druk, maar dat zit hem meer in de kleurrijke invulling van het geheel. Dat laatste zien we ook op de ‘Butter’s Very Own Pinball Game’ tafel, maar qua richtingen is het een vrij simpele tafel om te aanschouwen. Het is ook een stuk overzichtelijker dan de andere tafel en misschien in verhouding zelfs een beetje ‘saai’, maar vergis je niet, ook deze tafel huisvest voldoende leuke minigames en doelstellingen om je goed mee te vermaken.

Deze tafel draait, zoals de titel al doet vermoeden, natuurlijk om Butters Stotch waarmee je zijn volledig eigen avontuur zal beleven. Dat brengt een tafel voort die vooral erg vermakelijk is als het gaat om doelstellingen. Zo zul je het op moeten nemen tegen Coon en zijn vrienden en dat terwijl Butters zich voordoet als Professor Chaos. Ook krijg je nog als doel om het ‘Fortune Telling’ apparaat te pikken en meer. Hiermee gaat natuurlijk de nodige humor gemoeid en hetzelfde kan gezegd worden over de andere tafel. In dat opzicht lijkt de Butters tafel misschien aanvankelijk wat simpel, maar kent gelukkig voldoende diepgang en variatie.

Conclusie:

De South Park tafels zijn een welkome toevoeging aan het steeds groter wordende aanbod van tafels voor Zen Pinball 2. Zen Studios weet met deze twee tafels wederom een goede uitbreiding te brengen die voldoende gevarieerd is, leuke minigames kent en natuurlijk vol met humor zit, zoals bij South Park hoort. Dan komt er nog bij dat het visueel de juiste stijl kent en de stemmen zijn ingesproken door de stemacteurs wat het tot een compleet plaatje maakt. Concluderend kunnen we stellen dat Zen Studios wederom een prima uitbreiding levert waar we zeker weer even mee vooruit kunnen en voor South Park fans is het eigenlijk verplichte kost.