http://www.psx-sense.nl/images/file/img_543e5ec847ec4.jpg

Alhoewel Netflix het prima doet op de PS Vita, heeft het bedrijf geen plannen om ook de PlayStation TV te ondersteunen. Vandaag is de nieuwe mini-console uitgekomen in Noord-Amerika en gebruikers krijgen bij het downloaden van de Netflix-app uit de PlayStation Store op hun scherm te zien dat de app niet beschikbaar is voor de PlayStation TV. Downloaden is enkel mogelijk op de handheld, de PS Vita.

Gizmodo reikte uit naar Netflix en vroeg om uitleg en wat blijkt, er zijn momenteel helemaal geen plannen om de service te ondersteunen op de PlayStation TV.

“We have no current support plans for Netflix on PS TV.”

Hiermee laat het apparaat toch een behoorlijke steek vallen en kan het eigenlijk bij lange na niet concurreren met bijvoorbeeld de Apple TV. Aangezien de Apple TV ook nog eens veel meer services weet aan te bieden (Hulu, Netflix, MLB etc.) en daarnaast ook het populaire AirPlay ondersteunt, is dat toch een stap terug op de PlayStation TV.

Zelf had Sony het volgende te zeggen over het niet werken van Netflix:

“PS TV plays entertainment content, including popular movies and TV shows that can be downloaded from PlayStation Store. At launch, PS TV has video streaming apps Crackle, Crunchyroll and Qello. Stay tuned for additional entertainment content we’ll be adding soon to the PS TV lineup.”

De line-up zal dus uitgebreid gaan worden, maar echt concrete data werd niet genoemd. Hiermee blijft de PlayStation TV vooralsnog een games-only apparaatje, die op media-gebied niet echt hoog scoort. Het spelen van PS Vita games, PS3 games via PlayStation Now en PS4 Remote-play moeten het apparaat dan ook doen verkopen.