Firmware 2.00 werd op de Gamescom aangekondigd en het duurt eigenlijk best lang voordat deze firmware update eindelijk eens verschijnt. Toch lijkt de release nu snel te komen, nu Sony een preview van de update op het PlayStation Blog heeft gepubliceerd. Hierin zien we in een vogelvlucht even wat deze update allemaal gaat brengen.

Voor jouw gemak hieronder een rijtje met een aantal nieuwe features.

  • USB muziek speler – Het zal mogelijk zijn om op de achtergrond muziek af te spelen via de USB Music Player. Zodra je een USB stick in de console doet zal er automatisch een optie tot afspelen verschijnen in de interface. De bestandsformaten die de PS4 zal ondersteunen zijn: MP3, MP4, M4A en 3GP. Het is niet mogelijk muziek vanaf je USB stick naar de HDD te kopiΓ«ren.
  • Achtergrondkleur – Het is mogelijk om de achtergrondkleur van de user interface te veranderen. Momenteel is blauw de enige optie, maar daar komen met firmware 2.00 de volgende opties bij: goud, rood, groen, paars, roze, lichtblauw en grijs.
  • Vrienden zoeker – De PS4 zal spelers die je misschien kent suggereren op basis van de vriendenlijst van vrienden.
  • Verbetering in live broadcasting – In de Live From PlayStation app zal de optie zijn om een ‘featured kanaal’ te selecteren, welke uitzendingen van PlayStation bevat, maar ook die van mensen uit je vriendenlijst. Ook zul je specifiek op kanaal kunnen zoeken. Verder zal er ondersteuning komen voor eerdere uitzendingen.
  • Content Area en bibliotheek – De PS4 Content Area waar de games staan die je als laatste hebt gespeeld is herontworpen om sneller en gemakkelijker content te vinden en op te starten. Het toont nu de 15 meest gebruikte apps of games. Alle andere items zullen in de bibliotheek terecht komen. Deze bibliotheek heeft een verbeterde filter en sorteer functies waarmee content georganiseerd kan worden. Dit kan met de volgende parameters: game, app, TV & video, naam (a – z of z – a), recent gebruikt of installatie datum.
  • Stemcommando’s – De mogelijkheid om de PS4 met je stem te besturen is verbeterd. Spelers kunnen nu ‘PlayStation’ zeggen om de besturing op stem te activeren. Nadien moet ‘All Commands’ gezegd worden, zodat de lijst met alle stemcommando’s tevoorschijn komt. Nieuwe stemcommando’s zijn toegevoegd gericht op live broadcasten, zoals: ‘Start broadcast’, ‘End broadcast’ en ‘Find face’.
  • Voeg toe aan bibliotheek – De maandelijks gratis PlayStation Plus games hebben nu een ‘Voeg aan bibliotheek toe’ optie in de PlayStation Store. Hiermee worden de games in de bibliotheek geplaatst, zonder dat ze gedownload worden om zo schijfruimte te besparen. Je kunt ze dan later alsnog downloaden, maar zo staan ze in ieder geval in je lijst.
  • Data back-up – Data op de PS4 kan op een USB opslag worden opgeslagen als back-up. Hiermee kun je alles opslaan, dit zijn zoal de volgende zaken: instellingen, save data, screenshots, video’s, gedownloade data en meer.

PlayStation Vita en PlayStation TV

De PlayStation Vita en PlayStation TV zullen ook een nieuwe update krijgen en dit is om precies te zijn firmware update 3.35. Deze voegt vier speler Remote-play ondersteuning toe aan PlayStation TV. Daarnaast zal de Live From PlayStation app een update krijgen, waarmee gebruikers streams vanaf PS4 systemen kunnen bekijken. Deze update geldt voor beide apparaten.

PlayStation app 2.0

Als laatste krijgt ook de PlayStation app nog een update die het naar versie 2.0 brengt. Deze update zal gelijktijdig met firmware 2.00 en 3.35 gaan verschijnen. Deze update brengt een nieuwe layout voor tablets met zich mee en ook het home scherm van de app is van een nieuw design voor zien.