http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5440f3688df90.jpg

Een Poolse ontwikkelaar genaamd ‘Destructive Games’ werkt aan een game met als enig doel een massamoord plegen op onschuldige burgers. Er zit geen verhaallijn in en eigenlijk geen doel, het is gewoon zoveel mogelijk mensen vermoorden ‘omdat het kan’. De trailer toont de insteek van de game vrij goed en daardoor wordt ook al meteen duidelijk dat het eigenlijk om een misselijkmakende titel gaat.

Het blijkt ook dat de ontwikkelaar van deze game een groepje Poolse neo-nazi’s is, wat ook meteen uitlegt wie in vredesnaam zo’n game verzint, dit soort mensen dus.

Epic Games is nu, terecht, boos geworden om de trailer van de game. Hun logo wordt hier namelijk in gebruikt, specifieker die van Unreal Engine 4. Epic Games is totaal niet betrokken bij dit project en Unreal Engine 4 is gewoon publiekelijk beschikbaar voor iedereen die graag wat wil ontwikkelen. Epic Games censureert niks voor gebruikers van de engine om ervoor te zorgen dat iedereen gewoon creatief zonder een heel wetboek met de engine aan de slag kan.

Misbruik is alleen iets waar we al langer mee te maken hebben dan de middeleeuwen en dat is ook precies wat de ontwikkelaar achter Hatred aan het doen is. Zij hebben het logo van Epic Games gebruikt in hun trailer zonder toestemming en nu wil Epic Games dan ook dat ze het logo verwijderen uit de trailer en ook uit alle marketing die geassocieerd is met deze game.

“Epic Games isn’t involved in this project. Unreal Engine 4 is available to the general public for use “for any lawful purpose,” and we explicitly don’t exert any sort of creative control or censorship over projects. However, the video is using the trademarked Unreal Engine 4 logo without permission from Epic, and we’ve asked for the removal of our logo from all marketing associated with this product.”

Mensen die de vergelijking maken met andere games die ook gewelddadig zijn, zoals Postal en GTA V, vergeten dat de insteek van zo’n game heel anders is. In deze game word je gepusht massamoorden te plegen en dan ook nog eens op een hele serieuze manier. In bijvoorbeeld GTA gebeurt heel veel met een knipoog en ook Postal is een game die zichzelf allesbehalve serieus neemt. In zulke games wordt dan ook heel duidelijk naar voren gebracht dat het niet serieus is, iets wat in Hatred niet gebeurd. Hatred focust zich echt op massamoorden en moedigt eigenlijk mensen aan gruweldaden te plegen, iets wat games niet horen te doen.

Voor iemand die deze grens niet goed snapt, tussen vermaak en simpelweg idiote games, raden we aan om net als de ontwikkelaar zo snel mogelijk met een psychiater te gaan spreken. Elk weldenkend mens snapt toch immers het verschil tussen een game waarin bijvoorbeeld oorlogsgeschiedenis opnieuw uitgebeeld wordt en een game waarin het doel is om onschuldige burgers te vermoorden omdat je de wereld haat.

http://youtu.be/RrX7G-1xPLs