Sinds halverwege de jaren 90 was NBA Live een begrip voor gamers, maar in 2009 kwam daar abrupt een einde aan. De serie verdween en NBA Live 10 was de laatste in de kast. Met de komst van de nieuwe generatie consoles werd de serie opnieuw gestart met NBA Live 14, maar helaas was het niet de game waar liefhebbers op hadden gewacht en deed 2K’s basketbal serie het stukken beter.

EA Sports wil nu deze vergane glorie redden met NBA Live 15, welke op 31 oktober uit zal komen. Sean O’Brien, uitvoerend producent bij EA Sports, heeft ook beloofd dat de serie hierna gewoon door zal gaan. Geen tussenjaren meer, NBA Live 16 komt gewoon volgend jaar. Sterker nog, NBA Live 16 is al in ontwikkeling en het budget is in positieve zin bijgesteld.

O’Brien durft echter nog niet te zeggen of NBA Live 15 een geweldig product wordt en houdt het bij ‘een werk in uitvoering’. Elk jaar zal de franchise beter worden. Een bijzonder gematigde uitspraak, wat we eigenlijk nooit horen van een ontwikkelaar zelf. We zijn dan ook erg benieuwd hoe NBA Live 15 gaat uitpakken tegenover  het zeer sterke NBA 2K15 van de concurrent.

“Guaranteed. We’ve already started development on 16. We’re staffing up. We’re actually increasing investment on what 16 — and 17 — look like.

We’re a work in progress”