http://www.psx-sense.nl/images/file/img_544625fac89ed.jpg

Gespeeld: WWE 2K15 – Veel spelers van NBA 2K en WWE 2K smeekten om een MyCareer modus in de WWE-game van 2K, zoals ze dit ook kennen van de NBA 2K-franchise. Niet geheel onterecht, want deze modus is in principe wat NBA 2K zo ontiegelijk goed maakt. Deze modus zit nu ook in WWE 2K15 en menig bekend worstelaar zul je onder handen gaan nemen in de MyCareer modus van WWE. Wij gingen onlangs aan de slag met deze modus en kunnen je hier alvast het één en ander over vertellen.

Veel invloeden van NBA 2K

Naast de MyCareer modus zijn er heel veel invloeden van NBA 2K in deze game aanwezig. Zo is onder andere het livecommentaar systeem gebruikt van NBA en ook is er een hele hoop research aan vooraf gegaan om de MyCareer modus zo realistisch mogelijk neer te zetten. Zo is de ring voorzien van verschillende geluidseffecten, zoals scheurende touwen en het gebonk op de podia klinkt behoorlijk realistisch en zuigt je veel meer in de match waar je mee bezig bent.

Net als in NBA 2K begin je in de MyCareer modus als een ‘nobody’. Je kunt een personage aanmaken en hiermee zul je een carrière moeten gaan opbouwen. Dit personage is in staat nieuwe moves te leren, skills uit te breiden enzovoort. Je kunt dit eigenlijk helemaal zelf invullen. Kies je ervoor om met een morbide personage met obesitas de ring in te gaan of ga je toch voor gespierd? De keuze ligt geheel bij jou.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54462c6693ec5.jpg

Het gaat niet om alleen winnen

Het vechten zelf kent meer elementen dan simpelweg je tegenstander verslaan. Doordat je een carrière aan het opbouwen bent zul je ook je loopbaan moeten invullen met allerlei keuzes. Word je de bad-guy die low-shots geeft en geen respect toont voor de tegenstander of word je liever een fan-favourite? Alles heeft invloed op hoe de match uiteindelijk verloopt en ook hoe je volgende matches gaan verlopen. Als je telkens dezelfde moves uitvoert dan zul je merken dat het publiek zich snel gaat vervelen en je lang niet zo populair wordt.

Dit alles heeft ook nog eens invloed op social media, je zult namelijk fans opbouwen die je gaan volgen, maar die moet je natuurlijk wel eerst voor je zien te winnen. Dit kan door spektakels van shows neer te zetten evenals dat je tijdens het vechten gevarieerd te werk moet gaan. Daarbij komt dat de interactie met je fans behoorlijk kan verschillen aan de hand van het type dat je bent, een favoriet of bad guy is immers het tegenovergestelde van elkaar.

Er zijn meerdere scenario’s mogelijk op basis van je gedrag, wat ervoor zorgt dat de matches bij jou nooit hetzelfde zullen zijn als die bijvoorbeeld van een vriend die ook de career modus speelt. Dit zorgt voor veel variatie in de game en ook extra stimulans om een leuke match te spelen in plaats van dat je je enkel focust op het winnen. Ook al verlies je, je kan alsnog heel veel fans winnen door sportief te zijn en veel risico’s te nemen in een gevecht.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54462ca1150ca.jpg

Learning-curve

Voordat je WWE 2K15 echt onder de knie hebt, zul je toch echt wel flink moeten oefenen, althans dat idee krijgen wij van de game. Je dient goede reflexen te hebben, aangezien de counter-window vaak niet al te groot is en counteren toch behoorlijk belangrijk is. Als je de game eenmaal redelijk onder de knie hebt en veel verschillende moves kent, zul je ook merken dat je steeds meer lol krijgt in de game. MyCareer kent een goede opbouw en je begint natuurlijk in een gym waar je de moves onder de knie dient te krijgen na afloop van een tutorial.

De move-set van WWE 2K15 is ook erg uitgebreid en door het feit dat gevarieerde matches de meeste punten opleveren, dien je jezelf hier toch echt goed in te verdiepen. WWE is een hele andere ‘vechtsport’ dan bijvoorbeeld UFC en Fight Night. Het draait allemaal om show en dus is je speelwijze ook totaal anders. Je dient vooral veel moves te leren en af te wisselen, maar de snelheid van een match is dan weer veel trager. In dat opzicht is het niet zozeer een skill-game, maar meer een game waar je precies in dient te weten wat je doet door simpelweg goed de moves onder de knie te hebben en tot uitvoer te brengen.

Vol met wereldsterren

WWE 2K15 wordt niet alleen gevuld door jouw eigen personage, gemaakt in de MyCareer-modus, de game zit namelijk vol met bekende wereldsterren. Denk bijvoorbeeld aan Hulk Hogan, Brock Lesnar, The Undertaker, Sting en uiteraard ook John Cena. Naast je eigen personage is het ook mogelijk om personages van vrienden in de game te importeren, waar je vervolgens tegen kunt strijden.

2K is met een truck vol apparatuur bij menig WWE-event langs geweest om elke grote speler in te scannen en zo realistisch en identiek mogelijk naar de game te vertalen. Men gaf toe dat dit enorm veel werk was, maar erg blij te zijn met het resultaat. Elke welbekende worstelaar zit in de game en wordt nog bijzonder realistisch weergegeven ook, dit allemaal dankzij deze uitgebreide scans.

Grafisch

Grafisch lijkt de game nog wel wat werk nodig te hebben, wij hebben de PS4-versie gespeeld en alhoewel de verbeterde animaties en een interactiever en diverser publiek meteen opvielen, lijkt alles toch nog wat kaal. De ring kent eigenlijk weinig detail, op de geluidseffecten na en ook schaduwen waren nog niet bepaald aanwezig. Dit zorgt ervoor dat alles er wat ‘flat’ uitziet en ook het ‘haar’ van ons personage leek wat raar op het hoofd te zitten. De game is uiteraard nog niet af en de build die wij speelden had bijvoorbeeld ook nog geen ‘blood-effects’, wat in de volledige versie uiteindelijk wel zal zitten. Het zijn nog de kleine details en we hopen dat hier nog wat verbetering in aangebracht wordt.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54462cf588666.jpg

Voorlopige conclusie:

WWE 2K15 is alles wat van je van een WWE-game mag verwachten. Je merkt dat 2K enorm veel werk gestoken heeft in een uitgebreid en divers rooster en de toevoeging van de MyCareer modus is iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. De MyCareer modus kent zoveel invloeden wat ervoor zorgt dat je niet snel uitgekeken raakt op de game en dus de matches die je speelt. Dit simpelweg omdat het om zoveel meer draait dan alleen het winnen van een match zelf. Binnenkort meer in onze review over WWE 2K15 zodra de game uitkomt. WWE 2K15 verschijnt op 21 november voor de PlayStation 4 en 31 oktober voor de PlayStation 3.