https://www.youtube.com/watch?v=Pl5BI9LDChg

Volgende maand verschijnt Assassin’s Creed: Unity en hoewel de game vele verbeteringen, vernieuwingen en nieuwe features bevat, speel je de game zoals je dat van de serie gewend bent. Met Assassin’s Creed: Chronicles – China gaat men echter de 2D sidescrolling kant op. Deze titel zit inbegrepen bij de Season Pass van Assassin’s Creed: Unity.

Deze 2D game (hierboven de trailer) die zich afspeelt in China is iets nieuws voor de serie, maar de creative director van Unity, Alex Amancio, gaf tegenover Eurogamer aan dat er meer van dit soort spin-offs op de planning staan. Ze zijn erg enthousiast over de opzet van de game en vinden het een fraaie manier om spelers het universum wat ze hebben neergezet te laten verkennen.

Amancio is zelf zeer te spreken over het feit dat elk hoofdstuk representatief is voor hoe een periode er toen uitzag. Dat is waarom de stijl van Shao Jun (hoofdpersonage Assassin’s Creed: Chronicles – China) zwart en rood getekend is. Bij andere periodes in de tijd zal de art style volledig veranderen, zodat dit past bij het verhaal van het personage, aldus Amancio.

“One thing that’s really cool is that every one of the chapters of this game will be in the art style representative of that era in time. This is why Shao Jun’s game is like Chinese ink – very black and red. Once we have other characters and timeframes the art style will completely change to match that specific character.”

Verdere details kon Alex Amancio helaas niet vertellen, zoals of de nieuwe delen als uitbreidingen worden uitgebracht of als standalone titels. Hij gaf nog wel een hint dat er eventueel bekende gezichten in de aankomende delen zitten.