http://www.psx-sense.nl/images/file/img_544a52ba76827.jpg

Ondanks de rommelige launch van de game Driveclub verkoopt de game net iets sterker dan concurrent Forza Horizon 2 op de Xbox One. Natuurlijk is de PS4 installed-base ook flink groter dan de Xbox One, wat het op zich geen hele grote overwinning maakt, maar als je de ‘next-gen’ sales met elkaar vergelijkt is het niet slecht. In de allereerste week van Driveclub wist de game maar liefst 375.000 keer over de toonbank te racen.

Forza Horizon 2 daarentegen wist in de eerste week 366.000 keer te verkopen, maar kwam wel uit op twee platformen, namelijk de Xbox 360 en Xbox One. Driveclub daarentegen is alleen op de PS4 uitgebracht, dus vanuit deze optiek is het toch een hele nette prestatie. Forza Horizon 2 wist namelijk 265,969 exemplaren te verkopen op Xbox One, tegenover 375.000 keer Driveclub op de PS4.

Forza Horizon 2 concurreerde in principe met Driveclub als beiden ‘next-gen’ race-titels in hetzelfde genre, namelijk vrij arcade en niet heel erg gericht op simulatie. Driveclub’s release was alleen dramatisch door nog altijd niet naar behoren werkende servers.