Ontwikkelaar Codemasters kennen we natuurlijk vooral van racegames zoals DiRT, GRID en F1. De studio heeft nu een nieuwe game aangekondigd en deze is wat minder serieus dan dat we van ‘de Codies’ gewend zijn.

De game heet Toybox Turbos en doet ons meteen heel erg denken aan Micro Machines, een wat oudere serie die ook deels ontwikkeld is door Codemasters. Toybox Turbos is een table-top racegame die je op achttien locaties, zoals een biljarttafel en een aanrecht, laat racen met 35 verschillende voertuigen. Deze voertuigen zijn bovendien ook nog aan te passen.

Toybox Turbos bevat zes modi, waaronder classic en time trial. Verder zijn er in de game allerlei power-ups te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een hamer en een machinegeweer. Toybox Turbos heeft zowel een singleplayer als een multiplayer. De multiplayer is te spelen met vier spelers, zowel lokaal als online.

Samen met de aankondiging werd bovenstaande trailer vrijgegeven. Toybox Turbos verschijnt op 12 november voor de PC, waarna een versie voor de PlayStation 3 en Xbox 360 snel zal volgen. Een exacte releasedatum werd hier helaas niet voor gegeven.