http://www.psx-sense.nl/images/file/img_544e6afa4b243.jpg

Vaak worden grote games als Call of Duty pas op releasedatum rond een uur of 9 in de ochtend vrijgegeven als je de digitale versie hebt besteld, ongeacht welke tijdzone je zit. Dit doet men om winkels de kans te geven een midnight launch te organiseren en deze gamers die hier voor in de rij staan voorrang te geven. Tijden veranderen, dat beseft Activision zich ook en dus mag je vandaag de dag toch echt wel verwachten dat je game rond middernacht vrijgegeven wordt.

In dat kader hebben we dan ook goed nieuws, voor de eerste keer gaat men ervoor dat een digitale game precies op releasedatum vrijgegeven wordt. Dit zorgt ervoor dat sommige mensen zelfs eerder aan de slag kunnen, omdat de releasedatum is gezet op 00:01 Eastern Time, wat betekent dat mensen in de westkust van Noord-Amerika al aan de slag kunnen om 9 uur ’s avonds 2 november en de oostkust precies rond middernacht.

Aan de andere kant is er ook slecht nieuws, want de releasedatum vertaalt zich eigenlijk negatief naar Europa. Middernacht EST-time vertaald zich hier namelijk naar vroeg in de ochtend op 3 november, namelijk 06:00 ’s ochtends.