http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ee262eb4ad08.jpg

Regelmatig zien we in het Feedback-forum de vraag hoe het nu zit met de PSX-Sense apps en ook functionaliteiten op mobiel. Uiteraard is het met de huidige apparaten op de markt (Galaxy S5, Note 4, iPhone 6, iPhone 6 Plus) steeds makkelijker geworden om een desktop-versie van websites te gebruiken dankzij de hogere resoluties.

Een app is alleen vaak toch net wat fijner, maar maakt het wel een stuk gecompliceerder voor ons. Apps maken is vaak duur en slokt veel tijd op, vandaar dat we er niet altijd bovenop zitten. Voor PSX-Sense is het allerbelangrijkste dat de desktop-versie naar behoren werkt, deze focus zal er ook altijd blijven. Dit neemt niet weg dat we aanwezigheid in de vorm van apps en een goede mobiele website belangrijk vinden.

Met trots delen we dan ook mede dat er op het moment een iOS8-versie van onze app in ontwikkeling is. Alhoewel het al erg veel tijd heeft opgeslokt en ook nog gaat kosten, zijn we inmiddels wel op een punt dat we dit aan kunnen kondigen.

De screenshots hieronder zijn van een iPhone 6 en de app is in principe nog verre van af, maar begint al wel vorm te krijgen. We hebben gekeken naar wat er mis ging met onze vorige versie, waar traagheid de grootste obstakel was. Dit is inmiddels opgelost en de nieuwe app is dan ook sneller dan ooit met het laden van artikelen en comments, waar we enorm trots op zijn.

Helaas moeten we ook gebruikers teleurstellen met het feit dat er geen Android-versie in ontwikkeling is. Het maken van een app voor alle iPhones is al behoorlijk lastig en om dan ook nog een Android-versie erbij te ontwikkelen is simpelweg niet haalbaar. Dit betekent niet dat we, zodra de iOS-versie af is, niet aan kijken naar een eventuele port. In principe wordt de code wel gemaakt met in het achterhoofd het feit dat dit ook op Android zou kunnen werken.

Voor het testen van de app op iOS8 voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn we op zoek naar mensen die ons hierbij willen helpen. Hiervoor kun je jezelf dan ook binnenkort opgeven en zul je via Testflight meedoen aan de beta.

Mocht je nog suggesties hebben voor onze iOS-app dan horen wij die nu alvast graag en deze kun je dan ook kwijt in de comments hieronder. We kunnen niet beloven dat alle suggesties ingebouwd worden, maar het helpt ons wel met het verder inrichten van de app.