Het nieuws volgt elkaar snel op, want nadat je hier recent kon lezen dat analisten verwachten dat Battlefield 5 in 2016 zal verschijnen heeft EA dit nu bevestigd tijdens een meeting met investeerders. Daar komt nog bij dat een andere shooter uit de stal van EA, Star Wars: Battlefront, in 2015 op de markt zal komen.

Star Wars: Battlefront zal in de vakantie periode van 2015 verschijnen, Battlefield 5 verschijnt in dezelfde periode, maar dan dus een jaar later. Door de volgende Battlefield ‘pas’ in 2016 uit te brengen krijgen spelers volgens EA meer tijd om te genieten van Battlefield 4 of van Battlefield: Hardline, wat zelfs nog moet verschijnen. Tevens wordt daarmee het beleid gevolgd om elk jaar een grote shooter uit te brengen.

Dan blijft de Titanfall franchise nog over waarvan nu het eerste deel exclusief voor de Xbox platformen is verschenen en die natuurlijk door EA is uitgegeven. EA heeft daarover aangegeven dat het een blijvende relatie heeft met ontwikkelaar Respawn Entertainment, maar dat er momenteel niets is om aan te kondigen.