Diverse uitgevers hebben de vorige generatie en de huidige generatie aangegrepen om oudere games opnieuw uit te brengen. Op de PS4 betreft het vooral remasters van PS3 games, maar op de PS3 zagen we heuse HD collecties van PS2 games verschijnen. Een meer dan welkome HD collectie zal ongetwijfeld GTA zijn en hoewel er momenteel geen plannen voor zijn, is het niet uitgesloten.

Bij de meeting met investeerders gisterenavond werd Take Two CEO Strauss Zelnick gevraagd of ze openstaan om eerdere GTA delen als één HD collectie opnieuw uit te brengen. Hij gaf aan dat het van de markt afhangt en de mogelijkheid om een goede kwaliteitsrelease te brengen.

“In any given year we and our key competitors launch new intellectual properties and new iterations of older properties. And occasionally, when we see a platform shift, we will take an old property and create an iteration of that in a very similar form for next-gen. And we wouldn’t rule anything out. That would be driven by the market opportunity that we perceive, and the potential for delivering a quality release.”

Of het er ooit gaat komen is afwachten, maar het is goed om te horen dat Take Two niets uitsluit en als ze er potentie in zien, dan kan het zomaar zijn dat we over een aantal jaar GTA III en GTA Vice City om maar wat te noemen, op de PlayStation 4 spelen. Dat zien wij wel zitten, jij?