Het jaar 2011 was voor Sony niet het beste jaar, het PlayStation Network had te kampen met een grootschalige hack waardoor Sony genoodzaakt was het netwerk enige tijd offline te halen om verdere escalatie te voorkomen. Sony beloofde toen nederig dat dit nooit meer zou gebeuren en dat ze alles op alles zouden zetten om het PSN beter te beveiligen.

Je mag er dan ook vanuit gaan dat het netwerk anno 2014 een stuk beter beveiligd is dan voorheen, maar is dat wel zo? Een IT beveiligingsexpert heeft op de Duitse website Golem.de aangegeven dat er nog steeds kwetsbaarheden aanwezig zijn.

Het is namelijk mogelijk om ongeautoriseerd toegang te verkrijgen tot privé data van consumenten via een simpele SQL injectie. De exploit en de plek waar dit te doen is, is twee weken geleden aan Sony gemeld. Of Sony hier wat aan gedaan heeft is op dit moment niet bekend en het is ook niet te verifiëren of hetgeen wat Golem.de meldt klopt.

Vooralsnog even met een korrel zout nemen. Dit zal ongetwijfeld opgevolgd worden door meer nieuws en zodra we wat horen laten we het weten.