In 2011 werd Prey 2 officieel aangekondigd en de game werd toen ook nog op de E3 en Gamescom getoond. Een half jaar later doken er geruchten op dat de game zou zijn geannuleerd en al snel bleek het project op hold te staan. Sindsdien hebben we er weinig meer van vernomen en vandaag kunnen we het slechte nieuws brengen dat we de game nooit meer gaan zien.

Bethesda heeft op PAX Australia tegenover CNET aangegeven dat Prey 2 officieel is geannuleerd. De reden voor het annuleren was dat Bethesda geen weg tot succes zag zodra de game klaar was. Daarnaast was de game niet naar de kwaliteitseisen van de uitgever en daarom hebben ze de stekker uit het project getrokken, aldus Pete Hines.

“It was game we believed in, but we never felt that it got to where it needed to be – we never saw a path to success if we finished it,”

“It wasn’t up to our quality standard and we decided to cancel it. It’s no longer in development. That wasn’t an easy decision, but it’s one that won’t surprise many folks given that we hadn’t been talking about it.

“Human Head Studios is no longer working on. It’s a franchise we still believe we can do something with — we just need to see what that something is.”

Het is niet uitgesloten dat er in de toekomst alsnog een nieuwe Prey komt, maar als we zo zijn uitspraken lezen lijkt het er op dat Bethesda zelf momenteel ook niet echt goed weet wat ze er mee moeten doen.