http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54536b46e63db.jpg

Met het PlayStation-merk van Sony gaat het behoorlijk goed, zo wist de PS4 in de laatste 3 maanden, lopend vanaf juli tot en met september, maar liefst 3.3 miljoen exemplaren te verkopen. Dit zijn natuurlijk hele nette cijfers voor deze tijd van het jaar, helemaal als je bekijkt dat men met deze cijfers een stijging boekt van 84 procent ten opzichte van vorig jaar.

De PS3 wist ook nog eens 800.000 keer te verkopen, cijfers waar je als Sony alleen maar blij van kan worden, aangezien de console al sinds 2007 verkrijgbaar is. De PS Vita, PSP en PS TV wisten bij elkaar goed te zijn voor 700.000 exemplaren in sales.

Op het moment heeft Sony tot en met 30 september 13.5 miljoen PS4’s verscheept, dit zou betekenen dat de voorspellingen van op het moment rond de 12.3 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd helemaal niet zo ver van de waarheid ligt.

Sony Corporation als geheel draaide alleen nog wel verlies in het laatste kwartaal van maar liefst $1,2 miljard. Dit zou volgens Sony vooral te maken hebben met het herstructureren van de mobiele divisie.

De Xbox One heeft ter vergelijking op het moment zo rond de 6 miljoen exemplaren verkocht.

Deze cijfers zijn bekendgemaakt tijdens Sony’s kwartaalcijfers evenement voor aandeelhouders.