http://www.psx-sense.nl/images/file/img_544ea32d9823b.jpg

Het heeft even geduurd, maar Sony heeft afgelopen weekend haar fouten met firmware 2.00 toegegeven en meldt te werken aan een oplossing. Veel mensen beweerden last te hebben van de PS4 ‘rust-modus’-bug die ervoor zorgt dat je de PS4 niet uit rust-modus kunt krijgen. Er worden wel oplossingen op het internet gezet, maar of deze ook daadwerkelijk voor iedereen werken is niet bekend.

Sony meldt in een tweet dat ze ‘boot errors’ en ‘freezes’ erkennen als problemen van firmware 2.00 en dat er snel een oplossing komt. Deze oplossing zal komen in de vorm van een firmware update aangezien het een systeemfout is waarmee men kampt. Sony maakt op het moment niet echt een goede beurt bij veel gamers, de aanhoudende problemen van Driveclub, constant onderhoud op het PlayStation Network en nu ook een fout in een firmware update zijn nou niet bepaald goed voor het imago van Sony PlayStation.

De PS3 kampte in het verleden met hetzelfde probleem, dat firmware updates soms meer ergernissen met zich mee brachten dan daadwerkelijk iets toevoegde. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van OtherOS of ook PS3’s die gebricked waren dankzij een firmware update. De ergernissen lijken nu heftiger te zijn dan in de tijd van de PS3, iets wat deels te wijten valt aan het feit dat men nu moet betalen om online te kunnen gamen.

Doordat men nu betaalt voor een service ligt de lat veel hoger van Sony en verwachten consumenten simpelweg meer. En als je een beetje de reacties doorleest op menig fora en ook op PSX-Sense zie je dat mensen allesbehalve tevreden zijn. Andere bugs waarmee men te maken heeft zijn onder andere het traag werken van berichten sturen, vriendenlijst laden en trophies die niet al te rap op het scherm verschijnen bij het bekijken ervan.

Verder zorgde firmware update 2.00 er ook nog eens voor dat de Evolve alpha werd uitgesteld, iets wat sinds gisterennacht eindelijk werkt. De Evolve alpha is door de problemen met Sony’s firmware 2.00 op de PS4 verlengt tot en met 4 november, op alle platformen.