http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5458e1c3aa447.jpg

Hoe welvarend Duitsland ook is, als het om games gaat zijn ze erg fan van censuur. Menig game met veel geweld komt in Duitsland niet eens uit en als ze dit wel willen, moet er minder bloed in zitten of vaak helemaal geen bloed. Games als Gears of War zijn zelfs nooit in Duitsland uitgekomen, omdat het simpelweg te gewelddadig was.

Deze censuur strekt zich door in Share Play, een nieuwe functie op de PS4 sinds firmware 2.00, die het mogelijk maakt om games van een ander te streamen en te spelen. Toen een gebruiker uit het Verenigd Koninkrijk probeerde FIFA 15 te ‘delen’ met een vriend in Duitsland kreeg hij de volgende melding. Deze restricties worden al snel duidelijk wanneer je Sony’s officiële documenten raadpleegt over Share Play.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5458e20792ae9.jpg

Zo kunnen Duitsers alleen met elkaar Share Play gebruiken en wanneer de game een rating kent van 16+ moet je een ID-nummer van je paspoort invullen om te kunnen spelen. Ook kunnen zij geen games sharen met mensen in andere regio’s, wat in Nederland wel kan met bijvoorbeeld iemand uit België en andersom.

• German PSN account holders can only use Share Play with other German PSN account holders.
• The visitor is required to input a German ID number before joining host’s Share Play session if the game is 16+.