Call of Duty: Advanced Warfare is inmiddels op meerdere platformen verschenen en dat betekent dat er weer een hoop gamers lekker online aan het knallen zijn. Ben je een speler van de franchise, maar speel je de game nog steeds op je PlayStation 3, dan is het misschien de overweging waard om voordat de volgende Call of Duty uitkomt wel een PlayStation 4 te gaan kopen.

Tijdens een meeting met investeerders heeft de CEO van Activision, Eric Hirshberg, namelijk aangegeven dat men er bij de uitgever nog niet over uit is of er nog een nieuw deel van de langlopende shootereeks voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zal worden uitgegeven. Hij had hier het volgende over te zeggen:

” Console transitions are hard to manage for companies like ours.”[…]“But if you have to have a set of problems, I’d rather have those problems be that adoption is going faster than expected and older software is dropping faster than expected, because that points to the future.”

Het is geen geheim dat steeds meer ontwikkelaars en uitgevers hun aandacht gaan verleggen naar de current-gen (PS4 en Xbox One) consoles. Zo heeft Sledgehammer Games zich ook niet beziggehouden met de ontwikkeling van de PS3 en Xbox 360 versie van Call of Duty: Advanced Warfare, die heeft High Moon Studios voor haar rekening genomen.

Activision lijkt hier nu ook in mee te gaan al is dat dus nog niet helemaal zeker. Aan de andere kant, ook volgend jaar zal er nog steeds een flinke doelgroep zijn met een PS3 of Xbox 360 die Call of Duty wil spelen en dat betekent toch extra inkomsten. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!