Welkom bij de revolutie. Assassin’s Creed: Unity gáát er niet alleen over, maar is zélf ook een revolutie in de serie, althans als we de nieuwste trailer moeten geloven. En dat doen we maar al te graag. Zeker na de heerlijke gameplay beelden die eerder deze week lekten.

De trailer vat alle grote en nieuwe features nog even samen. Het merendeel is al bekend, maar daarom niet minder indrukwekkend. Maak (weer) kennis met de op ware schaal nagebouwde oude stad Parijs, opgedeeld in 7 districten, de grootste spelwereld uit de geschiedenis van de serie. Bekijk de nieuwe protagonist Arno, met zijn uitgebreide customization-mogelijkheden en nieuwe aanvalstechnieken die te gebruiken zijn tegen vijanden die beter tegenstand zullen bieden als ooit tevoren.

Verder wordt de eveneens nieuwe singleplayer coöp uitgelegd. Niet alleen een leuke gimmick, maar zelfs nodig om bepaalde pittige missies in het verhaal tot een goed einde te brengen. Het verhaal waar we ook veel van mogen verwachten met, zoals we gewend zijn in Ubisoft’s succesnummer, optredens van verschillende bekenden, zoals in deze editie Napoleon en de Markies de Sade.

Tot slot zien we een kleine uitleg over het ‘tijdreizen’ waar we ook al eerder over berichtten. Al met al genoeg wapenfeiten van Ubisoft om Assassin’s Creed: Unity te laten zijn wat de fans er van verwachten. En misschien niet alleen de fans, maar alle gamers die op zoek zijn naar een échte current-gen ervaring.

Klinkt allemaal geweldig en zoals gezegd, we geloven het maar al te graag. Nog een weekje wachten en we weten het antwoord. Assassin’s Creed Unity is, net zoals zijn PS3-tegenhanger Rogue, vanaf volgende week donderdag verkrijgbaar. Bekijk hier de trailer:

http://youtu.be/ZSoEXiEgk5o