In april van dit jaar verscheen Trials Fusion voor onder andere de PlayStation 4. Hoewel de game zeer goed werd ontvangen, was er toch wel één grote feature die miste. We hebben het hier natuurlijk over de online multiplayer. Lokaal met vrienden spelen was wel mogelijk, maar het tegen racers vanuit de hele wereld opnemen zat er helaas niet in.

Bij de release van de game werd beloofd dat er op een later moment een online multiplayer zou worden toegevoegd en Ubisoft heeft zich daar aan gehouden; later dit jaar krijgt Trials Fusion namelijk een online multiplayermodus en dit zal via een gratis update gebeuren. Via het Ubisoft Blog werden er meer details bekendgemaakt.

De ontwikkelaar is ervan op de hoogte dat het fijn is om de andere spelers te kunnen zien, maar dat het erg irritant is om deze pal voor jouw coureur te zien racen. De multiplayer van Trials Fusion is speciaal ontwikkeld met deze gedachte. Dit resulteert in het feit dat de speler zijn of haar rijder altijd het dichtst bij de camera ziet. Andere spelers zien jouw rijder dus op een baan die meer naar achteren ligt. Dit zorgt volgens de ontwikkelaar voor de fijnste ervaring.

De modus is speelbaar met maximaal acht spelers. Er werden verder geen details gegeven over verschillende speelmodi, maar meer details zullen volgen tot de release van de update waarmee de multiplayer naar Trials Fusion komt. Voor de update werd geen specifieke datum gegeven, maar dat het dit jaar nog zal gebeuren is zeker.