PlayStation 3 en PS Vita bezitters kunnen al met de game aan de slag, maar via het PlayStation Blog heeft Richard Gittins van ontwikkelaar 505 Games bekendgemaakt dat Terraria volgende week ook naar de PlayStation 4 zal komen.

De basis van de game blijft hetzelfde, alleen is de PS4 versie drie keer groter dan zijn PS3 broertje en zijn er tevens ruim duizend nieuwe items toegevoegd. Via de DualShock 4 controller kan je gebruik maken van een unieke feature door met je vingers het beeld in en uit te zoomen via het touchpad. Tevens zal er op termijn nog een World Map companion app verschijnen voor de smartphone en de tablet.

Daar blijft het niet bij, want de PS4 versie van Terraria ondersteunt ook de Cross-play feature en dat betekent dat je op de PS4 online kan spelen met bezitters van de PS3 of PS Vita versie. Daarnaast zal het mogelijk zijn om je save file van de PS4 te importeren naar de PS3 of PS Vita. Terraria voor de PS4 verschijnt op 12 november en indien je deze game koopt kan je profiteren van een tijdelijke actie waardoor je gratis de PS Vita versie erbij krijgt.