Media Center software Boxee mogelijk ook naar de PlayStation 3

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b70008f7ba0a.jpg

Boxee is inmiddels een welbekend stuk software, en de ontwikkelaars hebben inmiddels zo’n goede reputatie opgebouwd die eigenlijk ongekend is op MCE-gebied. Natuurlijk heb je ook nog XBMC maar Boxee veegt met hun software op veel vlakken XBMC van de tafel. Ze zijn zelfs inmiddels bezig met een Boxee Box, een box die ervoor zorgt dat je de software kunt gebruiken zonder een pc nodig te hebben. In dit persbericht stond echter een opmerkelijke bewering:

This will be the first connected device running Boxee, but the idea is to provide consumers with a way to get Boxee in their living rooms, no matter whether it’s on a Connected TV, game console, set-top box, BluRay player, computer, etc.

De plannen zijn dus om Boxee uiteindelijk ook naar game consoles te brengen zoals de PS3 en Xbox 360, toen wij het Boxee team vroegen om verdere verklaring kregen we onderstaande mail van ze terug.

Hi Roy,

We’re talking with all the major game console manufacturers to get Boxee onto their platforms. At this moment we’re focused on the launch of the Boxee Box, with no definite plans for a console launch.

Will follow up if that changes,
Andrew

Dit betekent dus dat ze op dit moment druk in gesprek zijn met onder andere SCEE en Microsoft, om de software ook naar consoles te kunnen brengen. Mocht dit gebeuren dan mogen we heel erg blij zijn, Boxee is namelijk een ontzettend geavanceerd MCE-systeem die ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk is. Meer informatie over Boxee kun je hier vinden of de video bovenaan dit bericht.

6 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hoop ook dat het naar de ps3 komt, zit er zeer slik uit en lijkt goed te werken.

 2.    284 XP
  just1n's avatar

  ik denk niet dat het naar de PS3 komt, want je hebt niks aan deze box als je niet bij de GPU kan, en dat mag niet van Sony. Verder wordt de kans groot dat er dan homebrew wordt gemaakt wat kan leiden tot een PS3 die bijv. ISO bestanden kan lezen

 3. Anoniem -   
  ps3er's avatar

  Waarom die box? Sony kan toch ook een update uitbrengen met die applicatie erbij, zoals VidZone.

 4. Anoniem -   
  Pepsi's avatar

  Zolang deze dan een NAS van Synology ondersteunen is het ok, daar staan al m’n mediabestanden op.

 5.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Tja, de XMB media gedeelte is ontzettend slecht in vergelijking met inmiddels behoorlijk wat van die kleine mediaboxjes die je voor nog geen 80 euro kunt kopen.. Op dat gebied mag Sony toch wel eens een goede redesign doen, en aub niet die troep als vid-zone…

 6.    260 XP
  AngelEmiel's avatar

  Wat een leipe familie