Kazuya Sakakihara werkte een decennia lang bij Sony als senior software programmeur en is mede verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de PlayStation 3 en 4. Begin 2013 verliet hij echter het bedrijf, onduidelijk is of hij dat bewust zelf deed of ontslagen is.

In elk geval zullen ze zijn naam nooit meer vergeten, aangezien Sakakihara in de letterlijke software code van de PlayStation 4 zijn naam heeft achtergelaten. Normaal gesproken wordt dit weleens gedaan in de ‘comment’ sectie, waar mensen buiten de code om tekst kunnen plaatsen. Veelal wordt dit gebruikt om aan andere programmeurs duidelijk te maken wat ze precies hebben gedaan met de code of waar iets voor dient. Sakakihara heeft dat niet gedaan en echt in de programmatuur van de console zijn naam neergezet, zoals hierboven te zien is.

Wereldwijd staat dus daarom zijn naam in elke console, dat is toch wel even een legendarische zet! Opvallend is wel dat er in zijn achternaam een typefout zit. Wellicht dat dit gekomen is doordat hij haastig zijn naam erin moest gooien, hoe dan ook: we zullen u niet vergeten meneer Sakakihara!