Review: Grand Theft Auto V – PlayStation 4 editie

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5464d4d6d95b9.jpg

Review: Grand Theft Auto V (PS4) – Het is alweer iets meer dan een jaar geleden toen Grand Theft Auto V uitkwam op de PS3. GTA V pushte destijds het laatste leven wat de PS3 nog in zich had tot de max, wat ervoor zorgde dat de game er eigenlijk ontzettend goed uitzag op de PS3. Dit had alleen wel zo zijn nadeel, want de framerate op de PS3 was nou niet bepaald iets om vrolijk van te worden met af en toe flinke dips. Stiekem werkte Rockstar ook aan een PS4-versie en die ligt morgen dan eindelijk in de winkels. Wij hebben al heel wat uren door mogen brengen met GTA V en dus is het tijd voor een review waarin we gaan kijken naar de verschillen, technische verbeteringen en toevoegingen ten opzichte van de PS3-versie.

Een geweldige game

In onze PS3 review kon je al lezen hoe enthousiast wij waren over GTA V, alsook over GTA: Online in deze review. De PS4-versie brengt geen nieuwe verhaallijn met zich mee of andere ingrijpende veranderingen in het bestaande verhaal. Mocht je interesse hebben in de avonturen van Michael, Trevor en Franklin dan is onze eerdere review gewoon nog van toepassing. In deze review gaan we vooral kijken naar wat er nieuw is bovenop de PS3-versie. GTA V is namelijk nog steeds die geweldige game met een intrigerende verhaallijn die je door de hele game weet te boeien. Het switchen van personages, ronddolen in de stad, alles wat in de PS3-versie zit, het zit ook in de PS4-versie. Maar er is meer…

First-person modus

Dit is de allereerste GTA waarin het mogelijk is om in first-person modus aan de slag te gaan. Dit speelperspectief zat niet in de PS3-versie van de game en is geheel nieuw in deze PS4-versie. Ook heeft Rockstar gemeld de PS3-versie niet te patchen met first-person, omdat dit simpelweg technisch niet haalbaar is op de PS3. De game laat je op de PS4 kiezen om in de welbekende third-person modus te spelen of in de first-person modus. Dit switchen gebeurd eigenlijk geheel vlekkeloos en instant, namelijk door een simpele druk op het touchpad van je ‘DualShock 4’-controller. Nu is het niet zo dat de first-person modus een simpele cameraperspectief wijziging is, te vergelijken met de in voertuigen beschikbare ‘bumper-view’, zoals in de PS3-versie van GTA V. De modus strekt namelijk veel en veel verder dan dat, zo zie je bijvoorbeeld bij het jatten van een stilstaande auto dat de kabeltjes doorgeknipt worden. Daarnaast heb je werkende snelheidsmeters en zie je in elke auto een hele andere dashboard. Ook de cockpit van straaljagers, helikopters en andere vliegtuigen alsook de bestuurpanelen van boten zijn in beeld gebracht.

Cockpit-view is uiteraard leuk, maar het nog gaat verder. Zo kun je ook ter voet en alle missies in first-person modus spelen wat echt een hele belevenis met zich meebrengt. Laten we beginnen met de combat, nu dit in first-person modus mogelijk is krijg je een beetje dat Far Cry en Call of Duty gevoel, alleen dan in een echte open en levendige stad. Steek je iemand neer met een mes, dan zie je dit up close gebeuren en dat zorgt er ook voor dat de actie vele malen bruter is dan in third-person. Ook een simpele vuistslag heeft veel meer impact in first-person en komt daarmee veel indrukwekkender over.

Geweren kun je in GTA uitrusten met bijvoorbeeld een red dot sight, iets wat in third-person eigenlijk helemaal niet tot zijn recht komt, maar in first-person, wow. Je richt veel beter, de actie is intenser en er is zelfs een quick-button voor het gooien van granaten. Ook kun je de controls voor de first-person modus uitgebreid aanpassen, zodat je een schema hebt die het beste bij jou past. Eventueel afhankelijk van welke shooters je gewend bent, bijvoorbeeld Call of Duty of Killzone. Je hebt twee richt mogelijkheden, of je houdt het wapen recht voor je neus en richt door iron sight of een red dot sight, of je schiet wat ‘losser’ door niet perfect te richten. Wanneer je echt door je vizier gaat richten is het alsof je een volwaardige shooter speelt. De animaties zijn er op aangepast en het geheel is eigenlijk zo ontzettend realistisch en perfect uitgewerkt dat Rockstar daar echt een flinke schouderklop voor verdient.

Richt sensitiviteit, field of view, camera modus, alles is aanpasbaar in de perspectieven waarmee je speelt. Rockstar heeft de first-person modus behoorlijk serieus genomen en dat merk je en zie je er ook aan af. De animaties die je in first-person ziet voor het klimmen, stelen van auto’s, in auto’s gaan, je parachute gebruiken, schieten, herladen, ze zijn allemaal nieuw in de game. Het is tot in de puntjes uitgewerkt en het is eigenlijk of je GTA nooit anders gespeeld hebt, heel vet.

Gebruik je bijvoorbeeld je telefoon in first-person modus, dan wordt er niet een simpele pop-up rechtsonderin in beeld gebracht, nee, de telefoon is helemaal geïntegreerd in de wereld. Je ziet je personage de telefoon besturen en aanraken en dat maakt het zo onwijs realistisch. Ook het springen is voorzien van animaties zodat je niet alle kanten opzwiept met je camera, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of overal is wel aan gedacht. Dit moet uiteraard ook als je een first-person game maakt. Je denkt dan aan al deze animaties, maar het feit dat een game die als third-person game begonnen is, een first-person perspectief zo ontzettend goed weet te integreren is bizar. Je krijgt het beste van twee werelden en het switchen tussen de perspectieven is geregeld met slechts één druk op de knop. Het resultaat is een compleet andere beleving.

Mocht je snel misselijk worden van bijvoorbeeld doodgaan of een combat roll, dan kun je in de instellingen deze animaties minder intens maken en ervoor zorgen dat je dit in third-person ziet gebeuren. Wil je liever schuilen in third-person dan in first-person? Ook daar is een optie voor, zelfs het bewegen van het hoofd tijdens joggen kun je uit of aanzetten. Al met al heeft Rockstar deze game op fenomenale wijze uitgebreid door de first-person modus toe te voegen en ook goed uit te werken. De game is zowel in first-person modus als in third-person modus tot in de puntjes toe geperfectioneerd en dat is uniek te noemen.

Heel veel nieuwe toevoegingen

Het toevoegen van de first-person modus is niet het enige wat Rockstar gedaan heeft met deze PlayStation 4 editie van Grand Theft Auto V. Zo zijn er ruim 150 nieuwe tracks toegevoegd aan de game alsook een nieuwe radio talkshow ingesproken door Danny McBride. Deze geniale acteur is bekend van onder andere Eastbound & Down, waarin hij de fantastische rol van Kenney Powers vervult. Het veranderen van radio-stations is nu ook naar het touchpad gebracht (evenals switchen van wapen) en je kunt met een simpele veeg de radio veranderen. Ook zie je het radiostation terug in je auto in first-person modus.

Dat is niet het enige waar Rockstar gebruik van heeft gemaakt met de DualShock 4, zo zal je lightbar anticiperen op de gameplay. Word je achterna gezeten door de politie? Dan zal je rode/blauwe lampen te zien krijgen in je controller en wanneer iemand je opbelt, dan komt de conversatie van de andere speler uit de ingebouwde speaker in je controller. Dit soort kleine dingetjes zijn echt heel tof en laten zien dat Rockstar aan alles gedacht heeft, tot in detail. Ook hoor je de radio van de politie door je DualShock 4 heen en het effect wat dat geeft is zo onwijs gaaf, het geeft je het gevoel alsof je er middenin zit.

Alle patches die zijn uitgebracht zijn ook verwerkt in de game, evenals content uit de 11 GTA: Online updates, die ook verwerkt zijn in de story modus. Dit houdt in dat je toegang krijgt tot 29 nieuwe wagens en 12 nieuwe wapens. Ook is het quick GPS-menu uit GTA: Online nu in de story modus verwerkt, zodat je gemakkelijker GPS-punten kunt plaatsen om naartoe te navigeren. Wat ik ook een hele toffe toevoeging vind is de uitwerking van een drive-by shooting, zo kun je nu duiken in je auto en is het schieten verbeterd zodat je onafhankelijk van elkaar kunt schieten en rijden.

Uiteraard werkt de game niet alleen met DualShock 4 features, maar ook met unieke PS4-features, zoals Remote-play. We hebben dit getest en jongens toch, de game bestuurt heerlijk op een PS Vita. De besturing lijkt wel zo doordacht in de game dat het oppakken van je PS Vita om verder te spelen geen enkel struikelblok kent.

Rockstar zou Rockstar niet zijn als ze ook hier en daar er wat extra missies in stoppen, dit is dan ook gebeurd. Zo zijn er nieuwe race uitdagingen waarin je de Imponte Duke O’Death kunt vrijspelen en kan Michael een moord á la L.A. Noire stijl oplossen. Door verschillende cluedo-achtige hints bij elkaar te leggen speel je filters vrij, zodat je de game kan spelen in een maar al te grimmige sfeertje. Totale mayhem aanrichten op de snelweg van Los Santos is nu mogelijk met een enorme Monster Truck, de Cheval Marshall. Tel daar ook nog eens nieuwe foto missies bij op voor wildlife, een hele toffe Rail Gun met Ammu-Nation uitdagingen, stock car races en graffiti missies die een knipoog bevatten naar Banksy, en je hebt weer genoeg content om te ontdekken.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5467f4b7a3ac6.jpg

Grafisch zo enorm verbeterd, je blijft je verbazen

De tweede voornaamste reden dat men straks opnieuw met GTA V aan de slag wil is naast de toevoeging van de first-person modus natuurlijk de graphics. Alhoewel de game er op de PS3 al erg goed uitzag, kampte het toch met flinke framedrops en was het hier en daar toch een beetje ‘mweh’. Vergeet dit. Nu. Meteen. Want wow, wat ziet deze game er onwijs goed uit op de PS4, holy shit. De draw distance, de scherpheid van de textures, de stabiele framerate, schaduwen, lichteffecten, wat is dit mooi. Dat eerste moment wanneer je in een vliegtuig of heli klimt en ’s nachts al die lampjes in Los Santos ziet branden van auto’s, gebouwen en meer, dit is ‘next-gen’. Dit is Rockstar die met GTA gewoon even de lat torenhoog legt voor open-wereld games.

De auto’s zien er om te beginnen bijvoorbeeld veel mooier uit, er is reflectie zichtbaar, er is meer detail en je kan het eigenlijk vergelijken met een auto uit Gran Turismo 6 voor de PS3, alleen dan nog iets scherper. De wereld is ook nog eens veel dynamischer met bomen die bewegen met de wind, kleding wat wappert terwijl je rent, maar ook water wat er zo ontzettend goed uitziet. De weerseffecten hebben ook veel meer impact met bijvoorbeeld regen en plassen water op de straat wat er stukken beter uitziet. Het zorgt voor een levendigere wereld die nu veel meer tot zijn recht komt dan op de PS3.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5467f4f362539.jpg

Ook zie je meer technische verbeteringen op het vlak van verkeer, voetgangers en ook interactie met de wereld. Neem bijvoorbeeld een missie waarin je een huis moet slopen met een trekkabel. Het instorten hiervan wordt zoveel beter weergegeven op de PS4 dan op de PS3. Dit is natuurlijk allemaal niet zo gek als je kijkt naar de kracht van beide consoles, maar het laat zien dat Rockstar echt heel veel moeite heeft gedaan in plaats van een simpele texture upgrade. Nergens heb je het idee van “dit is niet zo goed geoptimaliseerd”, het is gewoon alsof de game gemaakt is voor de PS4. Het gras, de bomen, de gebouwen, alles kent zoveel meer detail en dat maakt Los Santos echt zo’n prachtige plek. Het zit hem in zoveel kleine dingetjes, zoals bloed, vuurvliegjes in de swamps, de lampjes op het dashboard van je auto in first-person modus, het is gewoon teveel om op te noemen. Eén ding is zeker, Rockstar heeft eigenlijk de beste ‘remastered’-editie uitgebracht op de PS4, ooit. De kans dat iedere aanstormende ‘remastered’-edtie van welke game dan ook dit gaat overtreffen is nihil. Wat eigenlijk echt uniek is voor de franchise, aangezien ze bij Rockstar met GTA nooit echt de lat erg hoog hebben gelegd op grafisch vlak. Dat is deze keer met Grand Theft Auto V wel anders. De game blinkt namelijk daadwerkelijk uit met graphics en is juist één van de mooiste games die je kunt kopen voor de PS4.

Alles wat ik ooit aan kon merken op GTA V is weggenomen, de diversiteit van de auto’s ligt vele malen hoger, de kartelrandjes zijn weg, je kijkt nóg verder de wereld in dan op de PS3. Er is eigenlijk maar één juist woord voor, het is simpelweg adembenemend. Rockstar is tot het uiterste gegaan om zoveel mogelijk uit de PS4 te halen en dat loont zich, het resultaat is een game die zowel qua content als qua graphics gewoon tot de absolute top behoort.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5467f519c1597.jpg

Wat een game

Nu je tot zover de review hebt gelezen van Grand Theft Auto V moet je haast wel net zo enthousiast zijn als ik dat ben. Dan focussen we ons in deze review eigenlijk voornamelijk op de toevoegingen en verbeteringen, maar GTA V voor de PS4 is zoveel meer dan dat. De game is zo immens groots, er is zoveel te doen, een ook de geweldige verhaallijn weet mij voor de tweede keer weer te boeien. Dit is een game die gewoon alles heeft, een volwaardige racer, third-person action game, first-person shooter, straaljagers, vliegtuigen met complete cockpits, uitbreidbare wapens en geweldige control lay-outs die dit tot heuse first-person shooter maken. GTA V heeft echt voor ieder wat wils en is gewoon, ondanks dat het een remastered editie is, de topper van het jaar. Dit is dé game die iedereen in huis moet halen en als je teleurgesteld raakt door GTA V, dan zal dat vrij bijzonder zijn. Ik heb heel veel moeite met het bedenken van wat je nog meer zou kunnen wensen van een game als dit, maar het lukt me gewoon niet. Dat maakt GTA V eigenlijk tot de perfecte game, omdat het elke gamer aan weet te spreken en omdat het zo’n torenhoge replaywaarde heeft dankzij GTA: Online en natuurlijk het heerlijke rondkloten in de open-wereld van de immens grote stad Los Santos. GTA V is een game die daarmee op de PS4 het dichtste bij perfectie komt.

GTA: Online in een aparte review en het cijfer
Net als bij de vorige editie van GTA V zullen we ook GTA: Online in een aparte review behandelen. Het zou niet evenwichtig zijn als we geen eenheid aanhouden door ook nu met de PS4-editie de online modus apart te beoordelen. Deze review richt zich puur op de singleplayer ervaringen. Ook neemt deze PS4-editie al ons commentaar op de PS3-versie weg en daarom hebben we besloten de 9.5 die de game op de PS3 kreeg te verhogen naar een prachtige en dubbeldik verdiende 10.0. Het kritiek wat ik had in de vorige review, en ook de reden van de 9.5 destijds, waren de lage framerate en slechte anti-aliasing. Dit is opgelost, finito, de game werkt vlekkeloos en ziet er zo prachtig uit dat ik het niet eens in mijn hoofd haal om negatief te zijn over de graphics. Kritiek wat ik wel af en toe al lees is dat men het jammer vindt dat er geen extra missies aan de verhaallijn zijn toegevoegd. Dit is alleen niet waar je naar moet kijken. Ik heb puur gekeken op wat de game wel is en dat is echt een subliem entertainment product.

Extra verhaallijnen, zoals met GTA IV, die komen wel, daar twijfel ik niet aan. Rockstar legt hiermee een fundering neer op de PS4 waar je u tegen zegt. Het is nu rendabeler om een extra verhaallijn uit te brengen aangezien de PS4 straks in menig huiskamer de PS3 gaat vervangen, wat nu eigenlijk al gebeurd. GTA: Online wordt nieuw leven in geblazen en zal massaal gaan worden gespeeld op de PS4, daar ben ik zeker van. De online service is nu geperfectioneerd, volwassener geworden en gewoon veel leuker om te spelen op de PS4 dankzij alle genoemde toevoegingen in deze review. First-person gaat bijvoorbeeld team deathmatch gevechten een compleet nieuwe beleving geven, de host kan bijvoorbeeld zelf instellen in welk perspectief de game gespeeld wordt of zelfs dat het allebei mogelijk is. Het uitbrengen van deze game op de PS4 is gewoon zo doordacht en zo slim gedaan, dat ik niets anders dan lof kan spreken over deze geweldige game.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5467f74e9b8bc.jpg

Conclusie:

Grand Theft Auto V is de allerbeste remastered editie die de PS4 ooit gezien heeft en waarschijnlijk zal dit ook zo blijven. Zelden maak je mee dat in een game zoveel aandacht is besteed aan detail dat het bijna eng wordt als je ziet waar allemaal aan gedacht is. Het toevoegen van de first-person modus is niet zomaar een simpele stap geweest, het is een perfect uitgewerkte toevoeging die zijn weerga niet kent. GTA V is de ultieme game voor elke PS4-bezitter en zal je op geen enkel vlak gaan teleurstellen, grafisch perfect, speelervaring perfect, online modus geperfectioneerd en veel volwassener geworden sinds de release op PS3, veel nieuwe content; dit is dé game van het jaar!

Pluspunten

  • GTA zoals nooit tevoren met drie personages én first-person modus
  • Volwaardige shooter, vlieg simulator en racegame in één
  • Grafisch perfect, stabiele framerate, prachtige anti-aliasing en een draw-distance waar je u tegen zegt
  • Allerbeste remastered game op de PS4 tot nu toe
  • De aller-allerbeste GTA ooit
  • Hele brute actie in first-person
  • Nog completer
  • Vloeiend en instant switchen van third-person naar first-person en vice versa
  • Goed en doordacht gebruik van de DualShock 4

Minpunten

  • Geen

http://www.psx-sense.nl/wp-content/uploads/2014/11/Schermafbeelding-2014-11-16-om-01.09.07.png

Boxshot Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Releasedatum:
17-09-2013
Genre:
Actie
Uitgever:
Rockstar
Ontwikkelaar:

105 reacties

  1.    1106 XP
    ferrariking's avatar

    hoe zij de laad tijden beter dan op de ps3 wat 1 min wachten voor je kan spellen was voor mijn reden dat ik stoppen

  2.    1788 XP
    Wesley_PS's avatar

    PPPFFFFFF, lekker dit…..duurt het wachten tot morgen nog langer xD

  3.    545 XP
    Senor el Tigre's avatar

    Leuke review maar…

    “Allerbeste remastered game op de PS4 tot nu toe”

    GTA V voor PS4 is GEEN remaster. Het is gewoon de PS4 versie die een jaar later is uitgebracht. Deze versie is in 2012 al getart en toen was GTA V nog niet af. Het is dus naast de vorige generatie ontwikkeld en heeft een jaar extra tijd gekregen. Battlefield 4 is toch ook geen remaster op de PS4, die is een maandje later uitgebracht voor de next-gen. Dit is niet een ‘remaster’ zoals TLOU of andere games. Ze hebben niet de vorige versie opnieuw verwerkt en beter gemaakt, het is gewoon de PS4 versie die later is uitgekomen.

    Remasters worden ontwikkeld na een release waar de originele game gebruikt wordt en verbeterd. Dit is dus per definitie geen remaster gezien het al in ontwikkeling was voordat het origineel af was.

  4. crew Management -    4898 XP
    M4GN3T's avatar

    @Senor el Tigre: Hiermee bedoel ik dat wanneer je een game van PS3 naar PS4 brengt, dit dé juiste manier is. Natuurlijk is het wel een remaster, maar als je het vergelijkt met vorige remastered edities (Sleeping Dogs, Last of Us) dan maakt GTA V hier gehakt van. Daar sloeg die uitspraak destijds ook op.

  5.    724 XP
    J-NL-B's avatar

    Als je een spel een 10 moet geven is het wel GTAV. Over smaak valt te twisten en er zijn altijd dingetjes die beter zouden kunnen maar het werk wat hier is geleverd is gewoon top, Het is eigenlijk alles in één (zeker nu met 1st person), een racegame/shooter/action adventure/ etc. etc.

    Morgen ligt de game voor mijn ps4 op de mat! Kan niet wachten om het spel weer te spelen 😀

  6. Anoniem -   
    80.101.104.xxx's avatar

    Gelijk GTA Halen deze week!

  7.    141 XP
    lierseboy64's avatar

    hahahahaha, een 10 wat een grap. Ik haal deze game niet meer, want de
    ps3 versie stelde mij enorm teleur. Er zijn nu veel betere games die uitkomen,
    die ik nog niet gespeeld heb.

  8. Anoniem -   
    95.97.9..xxx's avatar

    Ik pre-order nooit games, behalve GTA5 natuurlijk. En zo te zien ga ik daar geen spijt van krijgen!

  9. Anoniem -   
    109.139.103.xxx's avatar

    Mooi en ‘eerlijke’ review ^^

  10.    992 XP
    BosnianBoss's avatar

    Heb hem op ps3 uitgespeeld en ga bem niet halen op de ps4.Maar een 10 voor de remaster versie,kon het cijfer niet hoger…

  11. Anoniem -   
    82.74.151..xxx's avatar

    Mag best als min punt dat deze bij release goedkoper was op de ps3 ipv deze remaster.

  12. Anoniem -   
    82.75.50..xxx's avatar

    10 is volkomen terecht. Beste game ooit 🙂

  13. Anoniem -   
    178.21.113..xxx's avatar

    Is het ook nog interessant om te spelen als je de PS3-versie al gespeeld hebt?

  14.    1147 XP
    DarkElement's avatar

    @lierseboy64: Zoals welke?

  15.    571 XP
    Zuko's avatar

    Bedankt psx-sense, jullie hebben me overgehaald.
    kost me weer 50 eu bedankt ! XD

  16.    141 XP
    lierseboy64's avatar

    @DarkElement: serieus ??????

  17. Anoniem -   
    86.84.228.xxx's avatar

    is die niet al ergens te koop? ik kan nu echt niet meer wachten

  18. Anoniem -   
    92.69.22.xxx's avatar

    Was hem ook niet van plan te halen maar door deze enthousiaste review en de livestream van gtav next gen op twitch van insidegamer die nu aan de gang is ga ik morgen toch maar even naar de winkel 🙂

  19.    92 XP
    Robbertvw's avatar

    @Zuko: Ik ben bang dat deze review mij ook geld gaat kosten… ;p

  20.    32 XP
    RobertvdMeijden's avatar

    Morgen ligt die op de mat, top game!

  21. Anoniem -   
    89.146.19..xxx's avatar

    @Senor el Tigre:
    Je hebt helemaal gelijk. Dit is gewoon de PS4 versie. Die hadden ze meteen moeten uitbrengen. Dat is puur een zakelijke beslissing geweest om dat niet te doen en ons de oude versie te laten kopen. Iedereen wist dat ie ging komen maar niemand kon het laten om toch al aan de slag te gaan op PS3. Ook ik niet.
    Ik wacht nu wel tot ie in de budget bak ligt. Dat dan weer wel 😀

  22.    992 XP
    BosnianBoss's avatar

    Kost bij wehkamp 46,95 met code nieuw,gewoon een nieuwe account aanmaken,op bestaande acc werkt de code niet.

  23. Anoniem -   
    94.209.228..xxx's avatar

    Klasse

  24.    157 XP
    RRBFryslan's avatar

    Dure maand…. Morgen Gta v en far cry 4. Over 2 weken the crew en Little Big Planet 3 met extra controller. Ach, heb er hard voor gewerkt 😉

  25.    1737 XP
    derage88's avatar

    Hah, een 10 op alle vlakken, ik wil zeggen geen enkele game is perfect, dit is wel erg overdreven 😉

  26. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @M4GN3T: Ik zie dit net als tony hawks 2 t/m 4, je had simpele ps1 versie en dikke pc/ps2 versie. Die spellen kregen ook geen 10 als cyfer. Ik vind deze review diep triest want je begryp toch wel dat ps4 sterker is als een ps3 ?. Dus mooiere plaatjes etc. is logisch. Thps 2 t/m 4 deed ook veel meer als alleen graphics verbeteren ten opzichte van ps1. Mooiere graphics + uurtje meer muziek is hier OMFG GTA IS BEST MOTHERFUKING GAME EVAH QUIKESCOPEZ. Ik vind deze review zwaar onterecht en sinds wanneer krygt een game een 10 ?, beetje teleurstellend dit en dat alleen omdat het mooier is + fpv ? vind je het gek we zitten nu op een nieuwe console. Vraag me af wat gta 3 hier voor cyfer kreeg als je vergelykt met gta 2.

  27.    570 XP
    Supersnorkel's avatar

    Morgen uiteraard weer vrij genomen, dat is een gta-traditie geworden.
    toffe review, een een 10 is dik verdiend, dat weet ik zonder het gespeeld te hebben 😛

    Nog een vraag aan de psx: kunnen jullie een topje vd sluier geven mbt de dichtheid van de auto’s in het online gedeelt? Rijden er echt veel meer van tov de ps3 versie, of is dit alleen in de sp merkbaar?

  28.    241 XP
    Squidward's avatar

    Kunnen ze bij Rockstar geen ontwikkelingsopleiding starten? Kunnen de ontwikkelaars van AC daar eens leren hoe het wél moet, een open wereld game met veel detail soepel laten lopen op de current-gen consoles, om maar eens een voorbeeld te noemen…

  29. Anoniem -   
    188.188.23..xxx's avatar

    @83.82.41..xxx: Het is en blijft een review he, dit is altijd een beetje subjectief. Ikzelf ben ook van mening dat een 10 te hoog is, hoeveel ik ook van GTA hou.

  30.    90 XP
    The Dutch Hunter's avatar

    Wow mooie review zeg,Ik heb gisteren COD AW verkocht(wat een kutspel is dat, ik ben COD fan maar dit is geen echte COD)via marktplaats.En ik ga deze kopen. Wat ben ik blij dat hij er eindelijk is voor de PS4.

  31.    90 XP
    The Dutch Hunter's avatar

    @83.82.41..xxx: En nu je mond gaan spoelen, en vlug!!!!

  32. Anoniem -   
    31.161.240.xxx's avatar

    Lekker geloofwaardig een 10 voor een van de mindere GTA delen….
    Sinds wanneer is iets perfect? Nooit dus en 10 is ten alle tijden onzin…

  33. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @188.188.23..xxx: Tuurlyk maar deze review lykt wel van een kind van 8 ( niks persoonlyks tegen gast die deze review geschreven heeft ). Plus punt beste gta game ooit, lol ?. Dus ik mag ervan uitgaan dat hy alle gta games lang genoeg gespeeld heeft?, lykt wel of hy naar nu kyk dus is elk vervolg beter ( technologie gaat verder dus alles word mooier en grootser = automatisch beter ). Minpunten geen ?, gelukkig heb ik gta5 niet gespeeld maar ik denk dat er wel min punten zyn. Het aantal cheats is laag + micro transacties in een AAA game.

  34.    30 XP
    GamefreakRob's avatar

    Aaaaaaaah jeetje Roy Wijkstra! Wat een review! Geweldig geschreven!! Met alles eens!!
    Ik wacht op mijn pre-order van MediaMarkt! Psst! Hij is daar in de aanbieding voor 54 euriees.!

    Ik loop al wel tientallen keren de ”Oh No – Welcome To Los Santos” soundtrack te luisteren! IK KAN NIET WACHTEEEEEEEENNNN!!!!!!

  35.    260 XP
    Erik026's avatar

    @83.82.41..xxx: hoe kun je een review onterecht vinden als de reviewer de ps4 versie wel heeft gespeeld en jij niet?

  36.    570 XP
    Supersnorkel's avatar

    @83.82.41..xxx: alles met een y schrijven ipv met een ij is ook typisch voor een 8 jarige.

  37.    351 XP
    Ruft Eend's avatar

    @83.82.41..xxx:

    Als je het over een kind hebt mag je je eigen spelling eerst weleens aan gaan passen.
    En weinig cheats tot de minpunten rekenen is een beetje triest. Als je cheats nodig hebt om een game te spelen is dat wel wat zielig.

  38. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @Erik026: Een 10 als cyfer is heel ongeloofwaardig net als geen minpunten + beste gta ooit. Of hy heeft nooit andere gta games gespeeld of R* heeft hem geld betaald of hy is heel snel onder de indruk of hy dacht dat hy op ps3 speelde terwyl het ps4 was. Dit wis R* allemaal al ( ps4 was lead platform ) en hebben ze dus verdomd weinig te hoeven doen, minimale inspanning en maximale winst en dat word beloond met een 10.
    @Supersnorkel: where my jetpack and cheats ?
    @ ruft eend, speel jy gta 1 en 2 maar 100% uit, je kan gta niet uitspelen ( 100% ) met cheats, we hebben het over cheats niet hulpmiddelen. Dus riot cheat, evry1 attacks you, peds have gun, cars can fly maken het voor jou makkelyker? oh jy ben gta4 gewend die had nog minder cheats als gta5 haha. Gta stond gelyk aan cheats destyds dus mag je als min punt rekenen. Ook het her gebruik van steden, 4 x lc en 3x sa

  39.    260 XP
    Erik026's avatar

    @83.82.41..xxx: dus omdat de game al op de ps3 is uitgekomen voordat de ps4 uberhaupt bestond, en rockstar heeft besloten nog een jaartje door te werken aan de ps4 versie kan de reviewer het niet de beste gta vinden?
    Volgensmij mis je het punt van een review, een review is de mening van degene die het spel speelt en vervolgens de review schrijft.

  40. crew Redacteur -    2015 XP
    WJayW's avatar

    Een 10? Really?
    Ik geloof (en weet) dat het geen slechte game is hoor, was de ps3 versie ook niet.. maar een 10 in mijn optiek betekend simpelweg perfect… en ik weet zeker dat dat niet bestaat. Zou betekenen dat er geen enkele fout terug te vinden is in de game, geen bug, geen glitch, niets…
    nu weet ik wel dat een review zoals deze altijd gebaseerd is op de mening van de persoon die deze geschreven heeft (zoals altijd bij reviews).

  41. Anoniem -   
    84.192.150..xxx's avatar

    pluspunt: dat ik het zeker niet ga kopen
    minpunt: gta5 is een buchtgame
    een 10 geven op een spel, zeker door hollanders geschreven.
    wat een tering site hier

  42. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @Erik026: Exact hetzelfde spel met mooiere graphics kan toch geen 10 krygen ? We zitten op een nieuwe generatie dus is logisch dat er meer kan ( zie gta 2 en dan gta 3 ) dus ik verwacht meer helemaal als het een 10 kryg.

  43. Anoniem -   
    82.75.18.xxx's avatar

    @83.82.41..xxx: Schrijf eerst eens alles met een gewone ‘ij’ ipv. y……….zo kun je lullen wat je wilt maar neemt niemand je serieus 🙂

  44.    260 XP
    Erik026's avatar

    @83.82.41..xxx: als je de ps3 review bekijkt (http://www.psx-sense.nl/147003/review-grand-theft-auto-v/) zie je dat de ps3 versie een 9.5 kreeg en dat de enige minpuntjes een lage framerate en onscherp beeld waren.
    Als dat nu is opgelost lijkt het mij logisch dat de game dus ook hoger scoort.

  45. Anoniem -   
    82.75.18.xxx's avatar

    @84.192.150..xxx: Een buchtgame ? Wat is dat dan weer ? Hipster taal ?

  46. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @Erik026: Dan is die 9.5 ook niet geloofwaardig ( myn mening ), hy mag viva pinata ook een 10 geven maar een 10 staat voor perfect. Dus moet alles perfect zyn en grens verleggend. In gta sa zit meer als gta 5 en sa had veel verandering op daken klimmen en inbreken in huizen. Gta 5 doet weinig nieuws en deze ps4 versie al helemaal. Dus duke nukem forever is beter als duke nukem 3d want alles is mooier en grootser ?. Als gta 5 een 10 krygt verdient gta3 14/10.

  47. Anoniem -   
    82.75.18.xxx's avatar

    @83.82.41..xxx: GTA5 IS perfect. Jy hebt ongelyk.

  48. crew Management -    4898 XP
    M4GN3T's avatar

    @WJayW: Het cijfer wat ik geef is geen technische checklist over bugs, glitches, een kartelrandje hier en daar. Het is een cijfer die ik op de speel-ervaring plak, en die is perfect. Ik heb niks aan te merken op deze game en al zou er hier en daar een bug zitten, dan is dit dankzij de hele goede speelervaring, te verwaarlozen. Als je bij een game je irriteert aan bugs, is er iets niet goed, dat is bij GTA V niet het geval, ik heb mij nergens aan geïrriteerd.

  49.    438 XP
    XverderNix's avatar

    Een 10 vind ik altijd onrealistich. Er is altijd wel iets op aan te merken. Als ik de soundtrack zo zie dan had deze beter gekund. En wat als GTA6 NOG beter is? Krijgt die dan een 11?

    Ondanks dat ik geen echte fan van de serie ben (deel 4 viel tegen) heb ik deze GTA toch maar besteld. Ben benieuwd.

  50.    4858 XP
    tyger1's avatar

    Nou, nou pas op met een 10 te geven want volgens jullie kan er geen enkele nieuwe game het beter doen ! BTW ik geloof niet in 10 op 10 !
    Maar hij is al een maand gepreorderd met Far Cry 🙂
    Alleen een 10 geven is teveel , 9 was geloofwaardiger want 10 voor originaliteit ??? .
    Nu lijkt het alsof je er geld voor gekregen hebt !

  51.    141 XP
    lierseboy64's avatar

    @Squidward: Ja dan kunnen die van rockstar naar
    hun eigen cursusopleiding om wat bij te scholen. Meer dan 1 jaar later nog altijd niet de beloofde heists. Ze zouden eens beter naar een cursusopleiding van
    Ubisoft gaan, dan kan je tenminste wat meer gebouwen binnengaan zoals bij
    AC Unity. Ondertussen heeft Ubisoft al zijn 2e patch uitgebracht. Bij gta5 heeft
    dit weken geduurt en dan zwijg ik nog over “de geweldige online” die direct
    perfect werkte.
    Sorry maar dit spel kan absoluut geen 10 zijn. Al zeker -1 omdat het een geupgrade versie is, en binnen de week staat You tube al vol met filmpjes met
    GTA5(ps-versie) glitches. DIt is een duidelijke fanboy-review. Jammer maar helaas.

  52.    4858 XP
    tyger1's avatar

    @82.75.18.xxx: gebruik aub je y niet meer maar ij .
    een beetje moeite kan toch op een dt fout kijk ik niet maar die y is klote .

  53. Anoniem -   
    213.125.218..xxx's avatar

    Ik heb hem ook besteld en hij was gisteren op de post gedaan…
    Helaas vandaag geen post… 🙁

  54. Anoniem -   
    82.75.18.xxx's avatar

    Wat maakt iedereen zich toch druk om een review. Het is de mening van 1 persoon…….niemand hoeft het daar mee eens te zijn en iedereen mag er anders over denken 🙂

  55. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @M4GN3T: Dat noemt men gameplay, leuk dat de ervaring een 10 waard is maar er zyn meer punten. Zoals de sfeer, de orginaliteit, laadtyden, grensverleggends, iets nieuws, replay waarde , meer npc/voertuigen + niet 50x dezelfde auto zien waar je zelf op dat moment in ryd. Het is een mooie grote review maar door het cyfer en geen minpunten kan ik het niet serieus nemen, jammer.

  56. crew Management -    4898 XP
    M4GN3T's avatar

    @83.82.41..xxx: Alles wat je noemt staat in de tekst 😉

  57.    75 XP
    Pemat66's avatar

    Nou zijn we klaar voor deze generatie, 10/10.

  58.    1201 XP
    A Gamer's avatar

    Rockstar is één van de weinige ontwikkelaars die het begrijpt. Een game zit ‘m naast de gameplay vooral in de details, en de details in GTA waren op de ps3 al meer aanwezig dan op sommige vergelijkbare PS4-titels. Rockstar gaat echter een stap verder en stopt met de nieuwe gen nóg meer details in de game.

    Daarom vind ik het niet erg zo’n game vaker te kopen. GTA IV en RDR kocht ik destijds ook op ps3 en x360. Zij durven tenminste te investeren in een GOED product. Daarom sponsor ik liever Rockstar voor de volle mep en wacht ik doorgaans tot ik games van Ubisoft en ea voor een prikkie kan krijgen.

  59. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @M4GN3T: Dan zal het wel, ik heb niet alles kunnen terug vinden en hoe kan het een 10 krygen ? als orginaliteit er al af kan en waar ligt die replay waarde t.o.v ps3 versie en hoeveel sneller laad alles ( missies, interiors, opstarten ). Zag ook weinig terug over het auto probleem en crashes waren slechter op ps3 als SA op ps2 is dat nu wel beter ( de impact etc. ). Had het max een 9 gegeven aangezien er weinig nieuws aan de zon is ( maar het spel verder perfect ).

  60. Anoniem -   
    84.195.255..xxx's avatar

    Ja wss een tien omdat ze een heLe goeie remastered hebben gemaakt en ook het was al een suc6 op de last gen ! En ook deze versie heeft meer extras en is meer stabieler en heel veel verbeterd meeste remastered hebben nog altijd de zelfde foutjes ! Rockstar maakt kwaliteit dus ik gun het ze ! Kwou in begin gta bijna cancelen omdat ik dacht dat het juist hetzelfde is en blijkbaar alleen het verhaal is hetzelfde en alles is een nieuwe ervaring dus wrm zou ik hem laten liggen als ik die graag speel en weinig heb gespeeld op de 360 omdat de ps4 al uitkwam dus nu kan ik verder spelen op Next gen !

  61. crew Management -    4898 XP
    M4GN3T's avatar

    @83.82.41..xxx: Het cijfer gaat het over hetzelfde spel, niet over een vergelijking tussen beide.

  62.    724 XP
    J-NL-B's avatar

    @M4GN3T: Sommige snappen niet dat het geven van cijfers bij een review subjectief is (gebaseerd op de mening van degene die deze game speelt). Iemand anders zou de game een 8 geven of misschien wel een 6.

    Cijfers geven is eigenlijk ook een beetje achterhaald, omdat je pas echt een cijfer kan geven als je de game minstens 100 uur hebt gespeeld (remake of niet) en als alle bugs/glitches eruit zijn en alle servers goed werken.

    Eigenlijk zou je beter kunnen beoordelen door te scoren op bijv. matig/slecht/voldoende/goed/zeer goed, maar ik begrijp dat veel gamers nou eenmaal van cijfers houden.

  63. crew Management -    4898 XP
    M4GN3T's avatar

    @J-NL-B: Ja klopt, je kan uitgebreid discusseren over hoe recensies eruit moeten zien en wat het moet bevatten. Geen enkele manier is de perfecte, maar wij kiezen ervoor om het zo te doen omdat we van mening zijn dat het zo het meest duidelijk is. Verder gaat een recensie voornamelijk om de tekst, cijfer plakken is 1 minuut werk, tekst heel wat meer.

    Denk als je me uren in de PS3-versie meeneemt ik trouwens makkelijk boven de 100 kom 😉

  64.    4556 XP
    ps3dennis's avatar

    Heb vandaag en vorige week vrijdag een game (50 en 56 voor betaald) ingeruild, en betaal morgen 19 euro voor GTA5 en Far Cry 4. Kan ik morgen eindelijk zien hoe mooi de games eruit zien.

  65.    38 XP
    LightPhoenix's avatar

    Komt morgen binnen, wat lastig is aangezien ik ook Call of Duty en Assasinscreed heb

  66. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @M4GN3T: Same shit different graphics, dan zyn de pc versies dus ook altyd beter ( een pc die alles max aan kan ). Ik snap gewoon niet dat een exact zelfde spel met wat extra’s ( zie ps1 en ps2 thps ) een dikke 10 krygt. Dus mag je spellen hier max een 9 geven want de pc verdient een 10. Geef my maar balanced,fun,replay,gameplay en iets nieuws als mooiere graphics en dit is een nieuwe generatie dus dan mag je er toch van uitgaan dat alles minimaal mooier is. Het lykt wel ofdat dit een vergelyking met ps3 versie is ( niks anders bestaat op gta5 ps3 na ), als dat zo is kan ik er wel inkomen maar je heb niet voor niks een ps4 gekocht en je wist van te voren dat de ps4 versie beter zou zyn.

  67.    411 XP
    Seeitoldya's avatar

    Een review waar je blij van wordt!
    Een droom komt uit! Opnieuw uit komt moet ik zeggen!
    Kijk ubisoft! Zo maak je gamers blij!
    Nog 24 uurtjes.

  68.    30 XP
    GamefreakRob's avatar

    @M4GN3T:

    Niet luisteren naar de flapdrollers, je hebt alles van je cijfer prima omschreven. GTA V is een game waarin ontzettend veel opties open staan. En gezeik over bugs, onzin.. er bestaat geen game zonder bugs. Nogmaals.. top review!

    @A Gamer:

    Volkomen mee eens!!!

    @J-NL-B:

    Het beoordelen door middel van termen als ”zeer goed” etc, staat ook naast het cijfer onder de review 🙂 . Maar ik begrijp je volkomen, een cijfer blijft een mening. Daarom is een video-preview nog beter…zoals op GameKings! (Let op: Dit is een mening xD )

  69.    30 XP
    GamefreakRob's avatar

    @Seeitoldya:

    Ubisoft? Hahaha zouden ze willen… ! Rockstar Games natuurlijk xD.

  70.    90 XP
    The Dutch Hunter's avatar

    @WJayW: Zullen we er een 9,9 van maken dan.

  71.    90 XP
    The Dutch Hunter's avatar

    @LightPhoenix: Lastig?

  72. Anoniem -   
    82.75.18.xxx's avatar

    @83.82.41..xxx: Voor zeuren kryg jy in ieder geval wel een tien 🙂

  73. crew Redacteur -    2015 XP
    WJayW's avatar

    @M4GN3T:

    Tja, vandaar ook het stukje waarbij ik zeg dat een review ook mening gebonden is natuurlijk. 🙂
    Mijn spel ervaring kan afwijken, ik kan andere punten belangrijker vinden of minder belangrijk en vervolgens een cijfer of waardering op een andere wijze opbouwen.
    Maar dat alles neemt 2 feiten niet weg:
    1. dat GTA V een goede game is.
    2. dat in mijn optiek een 10 niet mogelijk dient te zijn

    Wat wel overduidelijk was trouwens is dat je jezelf enorm hebt zitten vermaken met de game haha, want dat is goed te merken in de review! 😀

  74. Anoniem -   
    194.151.205..xxx's avatar

    lol, een 10. Bewijst maar weer eens wat voor kindjes hier de baas zijn. Het taalgebruik in de review is ook weer lekker kinerlijk met de nodige fouten

  75. Anoniem -   
    82.75.18.xxx's avatar

    @194.151.205..xxx: Het is ‘kinderlijk’ in plaats van ‘kinerlijk’ en achter fouten hoort een punt te staan. Jij maakt dus ook de nodige taalfouten 🙂

  76.    11 XP
    SilentStorm's avatar

    Nog even een dag langer wachten maar Woensdag heb ik mijn PS4 met GTA V – YaY-

  77.    11 XP
    SilentStorm's avatar

    Nog even een dag langer wachten maar Woensdag heb ik mijn PS4 met GTA V -YaY-

  78.    1752 XP
    Scrappy-_-coco0's avatar

    Jammer dat mn ouders het raar vinden om een game te kopen die ik al op de Ps3 had. Anders zou ik m zo nog een keer kopen 🙂 Maar op zich ook wel handig, GTA Online was ik telkens urenlang mee bezig en nu met COD AW vind ik een uurtje wel genoeg omdat daar zo veel actie in zit. Kan ik me wat beter focussen op school

  79. Anoniem -   
    62.140.132.xxx's avatar

    Sorry maar hoe kan je deze review nou serieus nemen? GTA 5 aardig spelletje maar een 10? Komop.

    Kan ik me aanmelden bij Psx sense km review te doen?

  80.    38 XP
    LightPhoenix's avatar

    @The Dutch Hunter: Ik moet kiezen 🙂 GTA V heb ik in het verleden op de Xbox 360 gespeeld. Ik vind Assasins Creed ook heel vermakelijk op het moment. Net als Call of Duty.

  81. Anoniem -   
    188.188.88.xxx's avatar

    Gamer.nl klaagt fat de fist person view niet zo schitterend is en ook al ben je goed in fps dat het niet uitmaakt ! En dat de dashboard en zo in auto’s niet zo gedatailleerd zijn waauw die ware minder enthousiast en ook zeggen ze als je echt wilt wachten op de ultieme gta ervaring wacht fan op de pc editie in januari ! Zijn die mannen pc gamers ofzo ??

  82. Anoniem -   
    213.118.244..xxx's avatar

    freaktime! gta online!!

  83.    496 XP
    T_inus's avatar

    @M4GN3T:
    Goede review! Enthousiasme spat er vanaf haha 😉

    Heb wel 1 vraag, je bent heel erg positief over de first person mode, echter lees ik in meerdere andere reviews, dat dit toch ding is wat het meest tegen valt. Niet dat het heel slecht is maar de shootouts en het autorijden(vooral als je heel hard gaat) bijvoorbeeld moet in first person toch echt een heel stuk lastiger zijn dan in andere fps/race games (ook al kun je veel aanpassen in de firstperson mode).

    Is dit iets waar jij ook tegen aan liep of heb je daar echt totaal geen last van gehad?

  84.    1949 XP
    elazzja's avatar

    Heb slechts 8u max GTA Van gespeeld op ps3 dus dit zal perfect zijn om aan te kopen.

  85.    631 XP
    NuckChorris.. ^_^'s avatar

    Beste GTA is en blijft nog steeds San Andreas. GTA:V helemaal binnenstebuiten gekeerd op de PS3 en er was bij lange niet zoveel te doen als in SA. Allebei de games 100% gehaald, dus ik vind wel dat ik recht van spreken heb in deze kwestie. Kijkend naar Roy ze trophylijstje is hij geen core gamer, maar meer een casual. Dus deze review is de mening van een casual. Wat ook duidelijk te merken is by the way. Overhyped much? ^_^

    Dit spel verdiend absoluut geen 10. Kijk alleen al naar het verhaal v/d SP. Stelt weinig voor. Het enige wat er echt tussenuit springt zijn de heists. Verder zijn het niet echt bijzondere missies wat je krijgt voorgeschoteld op een paar na.

    Snap ook niet dat de mooiere graphics en het feit dat alles nu super smooth loopt bij de pluspunten hoort. Da’s toch pure logica? De game draait nu op de PS4. Een console die vele malen krachtiger en beter is dan zijn voorganger.

    Denk dat Rockstar first person mode expres niet toevoegt aan de PS3, anders is er weer een selling point voor de PS4 versie verdwenen. ^_^ Zometeen gaan ze nog zeggen dat de heists ook niet mogelijk zijn op de PS3 en dat als je die wil spelen je ook maar de PS4 versie moet kopen voor het volle pond. Ook iets wat me niet bevalt. Rockstar had een inruil deal moeten maken voor mensen die de game al voor de volle prijs hebben aangeschaft voor de PS3. Net of een beetje korting hun bedrijf financieel beinvloed op een negatieve manier. Die gasten zwemmen in het geld.

    Ben benieuwd wanneer Rockstar de SP DLC gaat droppen voor de PS4. Zal ook wel niet zolang meer duren. Allemaal shit wat ze ons(core GTA fans) beloofd hadden voor de PS3, maar stiekum wist Rockstar allang dat die shit allemaal pas 1,5 a 2 jaar later zou uitkomen. Ze hebben eigenlijk al hun core fans gewoon bedonderd als je er over na gaat denken. Want ze wisten dat de echte core fans niet zouden wachten op de PS4 versie. Daarom is het zo jammer dat Rockstar niet wat meer aan fanservice doet met de PS4 versie qua prijs. Dit is een strategie geweest van Rockstar die ze vantevoren bedacht hebben om dubbel zoveel geld te verdienen met 1 titel. Like Borat would say: Great Succes!! ^_^

  86. Anoniem -   
    77.248.161..xxx's avatar

    Man o man heb een ps3 en de game maar als ik dit lees wil ik eigelijk een ps4 met dit spel kopen alleen al voor de fp view maar jah lijk wel gek om dat te doen of niet hahahah ow ow ow

  87. Anoniem -   
    213.93.23.xxx's avatar

    @83.82.41..xxx: hou nou eens op met dit gezeur en lees de review nou eens goed! Het is niet alleen om de grafische upgrade! Tjonge jonge! Zeikerd!

  88. Anoniem -   
    213.93.23.xxx's avatar

    @NuckChorris.. ^_^: allemaal onzin! Ga je nu vertellen welke de beste is? Smaken verschillen en dus geld dat hier ook! Alle GTA’s gespeeld en vind deze het best en dan heb ik nog niet eens de PS4 versie gespeeld!

  89.    961 XP
    Stukje-Appel's avatar

    Holy crap, stop hiermee, ik ga dood van het wachten! Ookal heb ik de game nog niet gekocht en weet ook niet wanneer ik ‘m koop, haha.
    Maargoed, klasse review en mijn complimenten!

  90.    961 XP
    Stukje-Appel's avatar

    Ondanks de schitterende games die tegenwoordig uit komen, GTA V in het speciaal, moeten we wel in ons hoofd houden dat Snake natuurlijk het beste spel ooit gemaakt is 🙂

  91.    631 XP
    NuckChorris.. ^_^'s avatar

    @213.93.23.xxx:

    Yep. Having trouble reading? Lol.. ^_^

    De meeste GTA fans wereldwijd zullen het met mij eens zijn over het feit dat San Andreas nog steeds de beste GTA is van allemaal. Het feit dat jij het er niet mee eens bent is weinig tot nietszeggend. Jou smaak is blijkbaar anders dan die v/d meeste GTA fans. Wooptidoo! ^_^

    Je leeftijd heeft er ook mee te maken. Als je jong tot erg jong bent zul je al snel zeggen dat deel V in alle opzichten beter is dan San Andreas. Omdat je geen tiener was toen de PS2 grafisch de shit was en San Andreas simpelweg “the best game ever made” was op moment.

  92.    496 XP
    T_inus's avatar

    @NuckChorris.. ^_^:
    Je geeft nu in je eigen reactie ook meteen het antwoord op heel de kwestie. Het is een kwestie van smaak.
    Een review kan daarom ook nooit objectief zijn, het is altijd de smaak van de reviewer, wel is het natuurlijk zaak dat dit goed wordt onderbouwd en ik dat dat in de review goed wordt gedaan. Ongeacht of je het hier mee eens bent of niet want dat is een kwestie van smaak 🙂

  93. Anoniem -   
    83.82.41..xxx's avatar

    @213.93.23.xxx: By tony hawks 2 3 4 ook niet maar men deed niet of er een nieuw wereld wonder was waargenomen aangezien je 12 myer voor je ps2 betaalde en je wel wat meer verwachte als iets betere graphics tegen over je oude ps1. Een 10 is lachwekkend voor een ” heruitgave “. Spel versie op pc heeft betere belichting, betere graphics , minder laad tyden en meer npc op het scherm en meer fps. Dus BF4 pc versie krygt hoger cyfer als ps3 versie ?. Nee want het is hetzelfde spel, elke mongool snapt dat maxed settings $ 10k pc beter is als een $300 ps3 ( waarom anders een dure pc kopen ). Net als dat je snap dat een ps4 meer kan als een ps3 ( waarom anders een ps4 kopen ).

  94.    125 XP
    ARD_Gaming_NL's avatar

    @M4GN3T:

    Bedankt voor de tijd die je in de review hebt gestopt! Wordt enthousiast over de game door de manier waarop je de review hebt geschreven! Had de Ps3 versie ook gespeeld, maar kijk heel erg uit naar de Ps4 versie. Mede door je uitleg over alle (en dat zijn er veel!) vernieuwingen betreft de ps4 versie.

    Laat je niet gek maken door alle critici! Rockstar verdient een 10. Op de Heist na halen ze het maximale eruit. Een game kan altijd mooier, beter. Maar dat is smaak en persoonsgebonden. Veel ontwikkelaars kunnen nog leren van Rockstar!

  95.    570 XP
    Supersnorkel's avatar

    @NuckChorris.. ^_^: gta sa was toen je van het, 5 is dat nu. En je zei geloof ik ergens dat je in sa altijd wat te doen had… dat vind ik juist met 5. Sa was toen iig wel de shit ja dat is 1 ding wat zeker is!

  96.    570 XP
    Supersnorkel's avatar

    Owja de ifruit app doet het ook weer sinds gister voor liefhebbers…

  97. Anoniem -   
    62.140.132.xxx's avatar

    @188.188.88.xxx:

    Ja want bij pc kan je de game nog mooier maken dmv mods. Zoals meer detail meer realistische graphics meer kleur etc .

  98.    438 XP
    XverderNix's avatar

    Nou het eerste minpuntje heb ik al gevonden hoor… Ik dacht even het spel te proberen voor het werk, maar het ding staat *^@&*!% al een half uur te installeren en pas op 5%! En dan springt de PS4 ook nog eens uit ivm de automatische stand by…

  99.    631 XP
    NuckChorris.. ^_^'s avatar

    @T_inus:

    Je moet als reviewer altijd proberen objectief te blijven als je ergens een review van schrijft en niet teveel eigen mening, wat vind ik leuk erin proppen. Always try to keep it neutral.

    @Supersnorkel:

    I hear ya buddy. Maar in de SP van V is toch echt minder te doen dan in die van SA. V heeft geen casino waar je daadwerkelijk naar binnen kan om te gokken ^_^, geen inbreker missies, geen gang wars, geen basketbal, geen gyms, veel minder gebouwen waar je naar binnen kan en minder kleding opties. Mis vast nog wel een paar dingen..

    Vind de hulde en lof die GTA:V krijgt omdat de boel grafisch is opgepoetst en er wat gameplay elementen zijn toegevoegd lichtelijk overdreven. That’s all. Still love the game though.

  100. Anoniem -   
    84.86.34..xxx's avatar

    Nou ik ben weer teveel opgehyped door alle reviews, heb uiteraard de ps3 versie en had door alle reviews heel mooie graphics verwacht. Wat een dikke tegenvaller, moet echt twee schermen naast elkaar zetten dan vallen de verschillen op. Voor de rest als ik tussen de eetkamer en woonkamer moet switchen (ps4 in woonkamer, ps3 in eetkamer) valt het verschil echt niet op.

GTA Online weer voorzien van nieuwe wekelijkse update
Wekelijkse GTA Online update brengt nieuwe Premium Deluxe Repo Work en bonussen met zich mee
Deze week weer kortingen en een log-in bonus voor GTA Online
Lowriders Week in GTA Online zorgt voor leuke bonussen