Assassin’s Creed: Unity verscheen deze week voor de PlayStation 4 en zoals Tarek al aangaf in zijn review is dit deel over het algemeen weer een prima game geworden. Toch verliep de release zeker niet vlekkeloos; veel mensen spraken van erge framedrops en verschillende bugs en glitches.

Om een deel van de problemen te verhelpen heeft Ubisoft patch 1.02 voor de game vrijgegeven. De update zorgt er onder andere voor dat problemen met het joinen van een coöp-sessie en enkele glitches met hoofdpersoon Arno niet langer meer voor zullen komen. Hieronder de volledige changelog van patch 1.02 voor Assassin’s Creed: Unity voor de PlayStation 4.

  • Fixed an issue where under some circumstances, Arno can fall through ground when free running on various props or when dropping down on to an NPC.
  • Fixed an issue where it is possible for Arno to get stuck in a hay cart next to the Pantheon in the Bièvre district.
  • Fixed an issue that may cause a game crash when joining the co-op session of another player who has a specific single player and side missions progression.

Helaas lost deze patch de problemen met de framerate nog niet op, maar Ubisoft laat weten dat daar nog steeds hard aan gewerkt wordt door het hele ontwikkelteam. Het is in ieder geval goed om te zien dat de studio actief bezig is met het verhelpen van de problemen, dus laten we hopen dat binnen niet al te lange tijd de game-ervaring flink verbeterd is. In de tussentijd is het volgens Ubisoft verstandig om, als je Assassin’s Creed: Unity alleen speelt, je console te ontkoppelen van het internet. Dit zou de framerateproblemen deels moeten verhelpen.