Het moge duidelijk zijn dat Driveclub een slechte lancering heeft beleefd. Er waren erg veel problemen met het multiplayer-gedeelte van de game. Hierdoor is destijds ook besloten om de gratis PS Plus Edition van Driveclub uit te stellen. Om alle gedupeerden tegemoet te komen heeft Evolution Studios een mooie aankondiging gedaan.

De ontwikkelaar heeft namelijk via Facebook laten weten dat de eerste twee DLC pakketten, waar normaal gesproken voor betaald zou moeten worden, gratis beschikbaar worden voor iedereen die de game gekocht heeft. Het gaat hier om de Ignition Expansion Pack en de Photo-Finish Tour Pack, die samen met twee Livery Packs komen. Met al deze DLC krijg je in totaal vijf nieuwe auto’s, 22 nieuwe tour events, tien nieuwe trophies en tien nieuwe livery items die je zowel online als offline kan gebruiken.

Een hoop content dus en dat allemaal gratis. Deze DLC is vanaf 26 november te downloaden. Aangezien deze pakketten oorspronkelijk deel uitmaakten van de Season Pass, heeft Evolution Studios ook laten weten dat er in juli 2015 nog vier compleet nieuwe DLC-pakketten komen. Zo hebben mensen die de Season Pass hebben aangeschaft gewoon nog de beloofde hoeveelheid content voor hun geld.

Als laatste deed de ontwikkelaar de mededeling dat er komende dinsdag een nieuwe gratis update voor Driveclub zal verschijnen. Met deze update komen drie nieuwe tracks mee, te weten in Chili, Schotland en India. Daarnaast zal de update het volgende brengen:

  • Photo Mode, which will allow you to share your most thrilling moments with your friends
  • Improved multiplayer collision physics to reduce frustrating spin-outs
  • Adjustments to soften the corner cutting penalty system
  • Options in the club menu to view everything your club has unlocked
  • A fix to allow all club owners to update their club badges

Evolution Studios werkt nog steeds hard om alle serverproblemen te verhelpen, maar vooralsnog is er geen update rondom de release van de PS Plus Edition van Driveclub. Daarnaast zijn we ook nog in afwachting van onder andere het dynamische weersysteem. We houden je natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent de game.