In Far Cry 4 zal je de beschikking hebben over een map editor. Hiermee kan je zelf maps maken voor de game en hiervoor heb je toegang tot allerlei handige tools. Het lijkt vrij logisch dat deze maps dan speelbaar zouden zijn in de competitieve multiplayer, maar het blijkt nu dat dit niet het geval is.

Dit heeft game director Alex Hutchinson bevestigd. Via Twitter legde hij uit dat dit kwam door een gelimiteerd budget, evenals een krap tijdschema. Wel sprak Hutchinson de hoop uit dat de map editor na de release nog ondersteuning krijgt voor de multiplayer.

Misschien vraag je je nu af waar de map editor van Far Cry 4 dan wel voor te gebruiken is. Wel, het is mogelijk om levels te maken die in vier verschillende modi speelbaar zijn. Deze modi zijn Assault, waarin je alle vijanden moet doden, Hunt, waarin je op dieren jaagt, Outpost, waarin het de bedoeling is om een specifiek punt te veroveren, en Extraction, waarin je van punt A naar punt B moet zien te komen. Deze zelfgemaakte maps kan je dan online delen en daarnaast kan je maps van anderen downloaden en spelen.

Far Cry 4 ligt vanaf 18 november in de winkels voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.