Het ontbreekt de PlayStation 4 en de PS Vita niet aan uniek ogende indie-platformers en ook nu lijken we ons weer te mogen opmaken voor een titel die binnen deze categorie valt. Via het PlayStation Blog heeft ontwikkelaar La Cosa Entertainment middels een eerste trailer de titel ‘Klaus’ onthuld, die naar de PlayStation 4 en naar de PS Vita zal gaan komen.

Klaus is zoals gezegd een platformer waarin het hoofdpersonage plotseling wakker wordt in een ‘mechanische gevangenis’ en totaal niet meer weet wie hij zelf is en hoe hij daar terecht is gekomen. Zijn enige aanwijzing zijn de woorden ‘KLAUS’ die in zijn arm gegrafeerd staan. Het zal aan jou zijn om antwoorden op deze vragen te vinden.

Tijdens het avontuur zal je zowel vriendelijk als vijandig gezinde personages tegenkomen die je helpen of je tegenwerken in het oplossen van dit mysterie. De ontwikkelaar belooft verder dat je, je door een aantal ‘interactieve werelden’ heen moet zien te loodsen, waarbij je de omgeving zelf op meerdere manieren moet gebruiken om verder te komen.

De game zal daarnaast een lokale multiplayer modus bevatten en gebruik maken van enkele unieke features die zowel de PlayStation 4 als de PS Vita te bieden hebben. Klaus moet ergens in het tweede kwartaal van 2015 uit gaan komen.