http://www.psx-sense.nl/images/file/img_546b2a2012249.jpg

Remote-play doet wonderen voor de verkopen van de PS Vita als we Sony mogen geloven. De Remote-play functie op de PS Vita, die het mogelijk maakt PS4-games te streamen en te besturen op de handheld, is een populaire functie en dat valt terug te zien in de verkopen. Sony Computer Entertainment America President en CEO, Shawn Layden, ging in gesprek met IGN over de PS Vita.

Hij vertelde dat sinds Remote-play beschikbaar is op de handheld de sales omhoog zijn gegaan. Er is heel veel interesse vanuit de PS4-community voor deze functie en daar maakt Sony gretig gebruik van door het goed te adverteren.

Dit is uiteraard heel positief, maar hopelijk gaat dit ook meer native games naar de PS Vita brengen, aangezien je niet alleen een handheld als de PS Vita aanschaft om Remote-play te kunnen gebruiken. Dat Sony hoog inzet op de PS4 is begrijpelijk, maar het is toch ook wel weer tijd voor wat aandacht voor de PS Vita als het gaat om goede titels.

“Vita sales have actually been picking up ever since we enabled Remote Play on the handheld. There’s a lot of interest in the PS4 community to have that opportunity. We have not stood back from it. We have not started to withdraw from it. I think we’re just seeing it maybe move into a new place as far as game content goes. But I’m still keen on it, I still play [it], and I still bring it up with the development community when I see them.”