Voor degenen die de nostalgie van Final Fantasy VII eens in een nieuw jasje willen herbeleven, hebben we goed nieuws. Jamie Colliver, de maker van de ‘remake’, heeft namelijk de complete game nagebouwd in LittleBigPlanet 2. Het resultaat is verbluffend en dat was wel te verwachten. Colliver is er immers twee jaar mee bezig geweest.

Deze remake verspreidt zich over een totaal van 31 levels. Colliver vertelt dat letterlijk alles van de oorspronkelijke game terug te vinden is in de levels van LittleBigPlanet. Van de soundtrack tot aan het vechtsysteem, het zit er allemaal in. Verder claimt hij dat het de eerste volledige game is die ooit is nagemaakt in LittleBigPlanet.

“I already have a battle system with Limit Breaks in place, every cut-scene/dialogue, all five material types using creatinators, all of the soundtrack, every character, boss, enemies and a world map. I believe it’s the first full game remade start to finish in LittleBigPlanet’s creator.”

Als je deze indrukwekkende remake zelf wilt spelen, kun je de levels terugvinden in LittleBigPlanet 2 op de PlayStation 3 evenals in LittleBigPlanet op de PlayStation Vita. Daarnaast zal je deze ‘game’ ook kunnen gaan spelen in LittleBigPlanet 3 op zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4, zodra die game eenmaal uit is. Hierboven kun je nog de intro zien van Final Fantasy VII in de stijl van LittleBigPlanet. Enjoy!