Tussen neus en lippen door vertelde Shawn Layden in een interview met VentureBeat dat Sony Santa Monica aan een nieuwe grote franchise werkt. Dit naar aanleiding van de positie van vrouwen in de games-industrie, wat uiteraard ook een zeer interessant onderwerp is.

Zo komt er naar voren dat vrouwen sterk vertegenwoordigd zijn bij Sony en ook machtige posities in handen hebben. Als voorbeeld noemt hij Shannon Studstill, zij runt eigenlijk het hele Santa Monica productieteam. En heel even tussen tussendoor wordt daar gezegd ‘zij gaat de volgende grote franchise van Santa Monica op de kaart zetten.’ Interessant, maar helaas wordt er niet verder op ingegaan wat voor game het precies is. In elk geval dus geen God of War.

Uiteraard laat dit de geruchtenmolen meteen op volle toeren draaien. Santa Monica werkt momenteel enkel mee aan Everybody’s Gone to the Rapture met The Chinese Room en The Order: 1886 van Ready at Dawn, eigen projecten zijn tot nu toe niet aangekondigd. Het zou dus niet meer dan logisch zijn dat er ergens in een kamertje gewerkt wordt aan een game uit eigen huis.

Het laatste nieuws omtrent een nieuwe franchise was eind februari dit jaar. Toen was er het vermoeden dat Stig Asmussen, director van God of War 3, aan een nieuwe science-fiction titel werkte. Deze werd echter geannuleerd en Asmussen verliet opvallend genoeg het bedrijf. Sindsdien is het doodstil. We zijn dan dus ook uiterst benieuwd naar de nieuwe game van Santa Monica. Stay tuned!

Voor het volledige interview met SCEA hoofd Shawn Layden, klik hier.