De Grand Theft Auto (GTA) franchise is al jaren een enorm succes en deze video neemt je mee op reis door de jaren heen, van de allereerste GTA tot en met de nieuwste game die recent op de PS4 verscheen.

In 1997 verscheen het allereerste deel, en net als het 2e deel wat in 1999 verscheen, was dit een game die je in een topdown perspectief speelde. Heel anders dan de third person, en zelfs first person actie die we nu gewend zijn van Rockstar’s game.

De eerste third person game was GTA III in 2001, die in rap tempo werd opgevolgd door het fantastische Vice City in 2002. Hierna volgde in 2004 GTA: San Andreas. GTA verscheen niet alleen op de consoles, ook de PSP kreeg drie games, Liberty City Stories, Vice City Stories en tot slot het iets mindere Chinatown Wars.

De PS3 kreeg één game, GTA IV (2008), en de uitbreidingen The Ballad of Gay Tony en The Lost and Damned, welke je ook prima als losstaande spellen kon spelen.

Het grootste en best verkochte spel uit de franchise moest echter nog komen, vorig jaar al voor de PS3 en nu sinds kort ook op de PS4; GTA V. Lees hier waarom Roy deze game recent nog het hoogst mogelijke cijfer heeft gegeven.

Wat is, na het zien van de video, jullie favoriete deel uit de franchise? En waarom? Laat jullie reactie hieronder achter.