We kunnen het ons allemaal vast nog al te goed te herinneren, de hack waarmee in 2011 het PlayStation Network ruim een maand op zijn gat kwam te liggen. Een groep genaamd ‘DerpTrolling’ claimde recent een flink aantal gegevens van gebruikers van het PlayStation Network bemachtigd te hebben. Dit om nog maar eens aan te tonen hoe makkelijk het nog steeds is aan deze gegevens te komen. Daarnaast zouden onder andere ook accountgegevens van 2K Games en Windows Live zijn buitgemaakt.

Sony heeft nu echter middels een officiële verklaring afstand genomen van deze nieuwe aantijging en aangegeven dat er geen aanwijzingen zijn dat er opnieuw accountgegevens van het PSN gestolen zouden zijn. Sony laat in een reactie verder weten dat internetfraude en het stelen van persoonlijke gegevens helaas de realiteit is waar consumenten met enige regelmaat mee te maken krijgen. Desondanks zegt het bedrijf deze situatie uiterst serieus te nemen en het PlayStation Network nog nauwkeuriger in de gaten te gaan houden.

“We have investigated the claims that our network was breached and have found no evidence that there was any intrusion into our network. Unfortunately, Internet fraud including phishing and password matching are realities that consumers and online networks face on a regular basis. We take these reports very seriously and will continue to monitor our network closely.”