http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54746a1479e90.jpghttp://www.psx-sense.nl/images/file/img_54746a1479e90.jpg

Getest: Remote-play op de Xperia Z3 – Onlangs kregen we van Sony een Xperia Z3 Compact om de nieuwe Remote-play functionaliteit voor deze telefoon(s) te testen. Sony heeft namelijk een app beschikbaar gesteld in de Google Play Store die Remote-play met je PS4 mogelijk maakt. De functionaliteit is niet alleen beschikbaar voor de Xperia Z3 Compact, maar ook zullen de Sony Xperia Z3, Z3 Tablet Compact, Z2 en Z2 Tablet Remote-play ondersteunen. Wij namen de app onder de loep en bekeken hoe goed dit nu eigenlijk werkt.

DualShock 4 koppelen

Het spelen van PS4-games met je telefoon is mogelijk met touch-screen controls, maar wie wil dit nu? Juist, niemand. Aangezien de DualShock 4 bluetooth ondersteunt kan je deze dan ook koppelen aan je telefoon. Dit doe je door in de app een controller te koppelen en de home-button van de DualShock 4 in te houden, dit is een fluitje van een cent en je controller is in no-time gekoppeld aan je Xperia-apparaat.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54746f55a0da5.jpg

Nu zit je alleen met twee apparaten in je handen, een Xperia-telefoon of tablet en een DualShock 4. Je kunt je Remote-play device natuurlijk ergens tegenaan leggen, maar ideaal is het niet. Hiervoor kun je een GameKlip kopen, zo bevestig je de DualShock 4 aan je telefoon of tablet en heb je een ideale speelhouding. Dit werkt enorm goed en op deze manier kun je zonder problemen een game spelen.

Net als op de PS Vita

Net als op de PlayStation Vita verbind je de telefoon met je PS4, dit doe je door een Remote-play code op te vragen bij je PS4 en deze in te voeren in de app op je Xperia. Vervolgens maak je connectie met je PS4 en wat er dan normaal op de PS Vita gebeurd, zie je nu op je Xperia. Veel mensen kopen een PS Vita puur en alleen voor Remote-play, maar als je dus al een Xperia in huis hebt, kun je deze ook gebruiken. In dit opzicht heeft Sony zichzelf misschien een beetje in de vingers gesneden wat betreft de populariteit van de PS Vita, aangezien Remote-play voor heel wat sales zorgt. Het is alleen wel zo dat de functie wel sneller werkt op een PS Vita, zonder GameKlips en dergelijke en de handheld zich toch iets beter leent om even snel een game op te pakken.

Dit betekent niet dat het op een Xperia niet werkt, integendeel zelfs, het werkt enorm goed. Bovendien is het gebruiken van je DualShock 4 toch een extra stap die er bij de PS Vita niet is. Wel moeten we toegeven dat het spelen met een DualShock 4 een stuk prettiger is als met een PS Vita. Dit komt omdat bepaalde knoppen verwerkt zijn in de achterkant van de PS Vita, aangezien die aanraakgevoelig is, alsook het scherm. Dat heb je met een DualShock 4 natuurlijk niet, wat zorgt voor een betere besturing.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_547470814f79b.jpg

Conclusie:

We zijn erg blij om te zien dat Sony Remote-play uitbreidt naar andere apparaten. Sony heeft met Remote-play toch een unieke functie in handen die je bij de Xbox One bijvoorbeeld niet ziet. We hopen dan ook dat men hier nog meer op in gaat spelen en ook de app uitrolt voor andere Android-apparaten (via de officiële weg), alsook een iOS versie voor de iPhone en iPad uitbrengt. Remote-play is belangrijk en interessant en de PlayStation TV is ook een goed voorbeeld van het brengen van Remote-play naar andere TV’s in je huis. Als kers op de taart zien we dan ook graag een Windows en OS X applicatie, dan is het eigenlijk ‘overal’. Sony is goed bezig en weet de functionaliteiten goed uit te werken op de Xperia-telefoons, we zien het dan ook als een stap in de goede richting. De functie werkt immers zo goed dat het smaakt naar meer.