Sony was voorafgaand aan de release van de PlayStation Vita vrolijk aan het adverteren met Remote-play, Cross-play en Cross-save. Je zou namelijk zo kunnen overschakelen tussen de handheld en de PS3, maar later bleek dat deze functies maar beperkt werkten of helemaal niet. Hiervoor moet Sony nu betalen.

De United States Federal Trade Commission heeft met Sony een overeenstemming bereikt vanwege de misleidende advertenties. De Japanse uitgever zal nu $25 cash betalen of $50 aan vouchers voor bepaalde games of services uitgeven. Degene die kunnen bewijzen dat ze hun handheld voor 1 juni 2012 hebben gekocht komen in aanmerking.

Deze beslissing is van toepassing voor Amerikaanse consumenten en het is nog afwachten of we hier iets vergelijkbaars gaan krijgen in Europa. Wat in ieder geval wel als een paal boven water staat is dat Sony allerlei features heeft beloofd en we daar niet veel van hebben teruggezien.

Zo is Remote-play er nu pas met de PlayStation 4 en werd er ook verteld dat je een 3G verbinding nodig zo hebben waardoor je onderweg ook online kon gamen. Iets wat in werkelijkheid niet mogelijk is. Wat wij ons afvragen is of jullie ook een tegemoetkoming willen zien vanuit Sony in verband met de beloofde features. Laat het hieronder weten.