De PlayStation 4 ligt vandaag officieel een jaar in de winkels in Europa en dat is natuurlijk een reden voor een feestje, zeker als je kijkt naar hoe goed de console het in het eerste jaar gedaan heeft. Omdat de console nu een jaar verkrijgbaar is heeft Sony Computer Entertainment Europe president, Jim Ryan, een stuk geschreven op het PlayStation Blog.

Nu is het merendeel van wat hij meldt een korte recap van het afgelopen jaar, maar hierbij maakt hij ook de opmerking dat dit pas het begin is. Ook dat mag geen verrassing zijn, maar hier voegde hij aan toe dat onder andere No Man’s Sky en Uncharted 4: A Thief’s End tussen nu en een jaar gaan verschijnen. Twee games om naar uit te kijken.

Maar dat is nog niet alles, want Ryan gaf ook aan dat ze het komende jaar het platform qua features verder gaan innoveren en uitbreiden met daarbij het oog op de feedback vanuit de community. Dat suggereert dus dat Sony zich nu nog meer gaat richten op het integreren van veel gewilde features, denk aan muziek op HDD ondersteuning, DLNA ondersteuning en meer.

“Following the addition of new hardware functionality such as SHAREfactory and SHAREplay, you can also expect to see us continue to innovate and build upon the PS4โ€ฒs set of features, directly addressing feedback from you, our community of players. Weโ€™ll continue to innovate, refine and optimise our services, ensuring that PlayStation 4 remains the best place to play and offers you unrivalled value.”

Dat klinkt goed, nietwaar? Als ze ook nog even het PSN aanpakken en zorgen dat dat wat stabieler gaat werken, dan ziet de nabije toekomst er rooskleurig uit.