Juni 2015 is de maand waar alle Batman-fans naar uitkijken. Aan het begin van die maand zal Batman: Arkham Knight namelijk verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dit laatste deel in de Arkham serie wordt ontwikkeld door Rocksteady en de beelden die tot nu toe zijn vrijgegeven zien er stuk voor stuk erg spectaculair uit.

De ontwikkelaar organiseerde een Ask Me Anything-sessie op Reddit, waarbij fans allerlei vragen konden stellen over Batman: Arkham Knight. Hierbij zijn veel interessante details gedeeld door een medewerker van Rocksteady. Onder andere het verhaal, de gameplay en enkele andere aspecten van de game kwamen aan bod.

Wat betreft het verhaal werd er onder andere gedeeld dat de game direct verdergaat waar het verhaal van het vorige deel ophield. De afloop van die game zullen we hier niet spoilen. Verder liet de ontwikkelaar weten dat Scarecrow de voornaamste schurk zal zijn in de game. De PlayStation 4 versie van Batman: Arkham Knight bevat DLC met deze schurk, maar we zullen hem dus regelmatig tegenkomen in de volledige game.

In het aankomende deel zal Batman ook nieuwe uitrusting krijgen in de vorm van een nieuw pak en de Batmobile. Het pak van Batman heeft enkele leuke technische snufjes die voor nieuwe mogelijkheden zorgen. De Batmobile is voor het eerst in de serie speelbaar en zal in veel missies nodig zijn.

“When we added the Batmobile to the game, we wanted to make sure it’s a fun, meaningful addition to every part of the game. Batman wouldn’t use it if he didn’t need it. So there will be points in the main story where you will need to use the Batmobile to progress, and if you’re anything like me, there will be points where you can’t use the Batmobile and wish it was there!”

Ook de spelwereld, Gotham City, kwam aan bod. Hierover was de ontwikkelaar erg enthousiast. Hij vertelt dat de stad bomvol met details zit en erg groot is. Als laatste kunnen we met jullie delen dat er morgen een nieuwe trailer van de game zal verschijnen. Dit is een vervolg op de trailer van eerder deze week. Mocht je deze gemist hebben, klik dan hier.

Als je geïnteresseerd bent in nog meer details over Batman: Arkham Knight, raden we je aan om de Reddit AMA-sessie hier door te lezen. Er zijn namelijk nog tal van andere, wat kleinere details gegeven. De game zal vanaf 2 juni 2015 verkrijgbaar zijn.